autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
1 kg spanac, o mana frunze ceapa verde, 50-75 ml ulei de palmier(se poate orice ulei), 2 oua, 2 linguri smantana, 1 legatura patrunjel verde, sare, otet, 4 catei de usturoi zdrobiti cu presa.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul in cateva ape.
Intro oala de 4 litri, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa verde taiata marunt, se caleste usor, apoi se adauga spanacul rupt sau taiat bucati(al meu a fost cu frunze f. mari), se caleste alaturi de ceapa pana se inchide la culoare, dar se amesteca continuu in oala sa nu se arda. Cand s-a calit tot spanacul, se adauga 2,5 litri apa si se fierbe 10-15 minute, se potriveste de sare, se adauga otet dupa gust, usturoiul zdrobit, clocotim putin si stingem focul. Imediat intrun castronas, spargem ouale, separand albusul de galbenus. Albusul il adaugam in oala fierbinte de ciorba unde se coaguleaza rapid, iar galbenusurile se bat cu 2-3 linguri de apa rece, adaugam 2 linguri mari de smantana, amestecam bine si din oala luam ciorba putin cate putin si o adaugam la aceasta diresatura, amestecam bine continutul din castron, apoi golim in oala. Se mai poate pune smantana in farfurie, presaram patrunjel verde tocat marunt si servim cu un bot de mamaliga si branza daca va place. Este mult mai gustoasa decat cea de salata si mai bine acceptata de copii, fiindca nu este amara ca salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

147 voturi    33 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Se spala carnea ,se pune intr-o oala ,se acopera cu apa ,se sareaza si se da la foc. Cand incepe

11 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Elena Tudose , 16 martie 2015

    pofta buna

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Multumesc pt nota si aprecieri.

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Nota maxima de la mine, nu am incercat niciodata sa fac supa de spanac dar suna tetanta reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Sunt curioasa daca o sa va placa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Dupa cum arata e grozava ,o voi face si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Cami, mie imi place mai mult decat cea cu salata, nu e amara si e buna la anemie, mie imi face bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Este buna si da putere spanacul ca in desene, pe mine ma revigoreaza, imi place tare mult.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Lenutico nu am facut niciodata ciorba din aceasta dar dupa cum o descrii trebuie sa fie excelenta ! Salvat reteta !

    • Fara foto

      licu pop , 02 mai 2010

      O bunatate !!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Ce bunatate!!!Mama a facut saptamana trecuta si mi-a adus si mie...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte gustoasa si sanatoasa.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Tare gustoasa trebuie sa fie.!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      N-am facut niciodata Ciorba de spanac;trebuie sa incerc; si cit de curind.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • o mana frunze ceapa verde
  • 50-75 ml ulei de palmier(se poate orice ulei)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • otet
  • 4 catei de usturoi zdrobiti cu presa.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc pt nota si aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi fara carne