autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de spanac (de post)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata, o ciorbica de spanac, atat de simpla. Cand eram la bunica la tara, in copilaria mea si bunicii tineau tot postul, bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat, deoarece este simpla, rapida si foarte energizanta. Spanacul, stim ca are o sumedenie de calitati, el fiind bogat in saruri minerale si vitamine., Sa va spun insa reteta bunicii., 100 ml ulei, 1 mana frunze verzi de ceapa, 1 kg spanac, 5 catei usturoi, 1 legatura de leustean, sare, otet.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

incepem cu spalatul spanacului in 3 ape. Dupa ce am spalat spanacul, punem uleiul la incins intro oala de 3 litri, adaugam frunzele de ceapa taiate marunt, le calim putin, apoi adaugam spanacul rupt bucatele. Calim si spanacul pana scade, adaugam vreo 2 litri de apa si fierbem cam 10 minute din momentul in care incepe fierberea. Potrivim gustul de sare si otet, lasam ciorba sa dea cateva clocote apoi stingem focul. Adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu presa sau razuiti pe razatoarea cu gauri mici, deasupra presaram leusteanul tocat marunt. Ciorba se consuma cu mamaliguta calda sau rece si ceapa verde sau ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

Pasul 1: Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei,

21 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata
  • o ciorbica de spanac
  • atat de simpla. Cand eram la bunica la tara
  • in copilaria mea si bunicii tineau tot postul
  • bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat
  • deoarece este simpla
  • rapida si foarte energizanta. Spanacul
  • stim ca are o sumedenie de calitati
  • el fiind bogat in saruri minerale si vitamine.
  • Sa va spun insa reteta bunicii.
  • 100 ml ulei
  • 1 mana frunze verzi de ceapa
  • 1 kg spanac
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca