autor:

tradaro

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de tarhon

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
3 cepe potrivite, 1 morcov, 1 telina, 1 cartof, 1 ardei gras, 5 catei de usturoi, 50 ml ulei, 6 linguri pline cu tarhon, 1 ou, 100 g smantana, 50 ml otet balsamic, 1 1/2 l apa, 1 l bors, hasmatuchi, sare, piper praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc 2-3 minute in ulei incins, apoi se toarna 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se adauga 1 1/2 l apa clocotita, cartoful care a fost taiat cubulete si fiert separat, tarhonul taiat marunt si usturoiul tocat foarte marunt. Se pune borsul care a fost fiert separat. Se lasa sa fiarba la foc domol 5-6 minute. Oul se freaca cu smantana si otetul si se adauga cate putin in ciorba amestecandu-se mereu. Se pune hasmatuchi, sare si piper dupa gust.
Se serveste fierbinte cu un ardei iute.

Se adauga suflet cat va lasa inima.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu tarhon

Ciorba de pui cu tarhon

Curatam si spalam toate legumele in afara de mazare. Le taiem felii subtiri si le punem  la

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Ciorba din boabe de fasole cu tarhon

Ciorba din boabe de fasole cu tarhon

Se aleg ,spala si se lasa citeva ore in apa rece boabele de fasole(se pot lasa si 24 ore).Se pun

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    O reteta noua pentru mine,dar nu iese prea parfumata?Tarhonul are o aroma foarte puternica.Dar am sa incerc totusi,o provocare noua nu strica.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Din asta chiar ca n-am facut inca ! Dar urmeaza !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Tarhonul da un gust minunat, dar nu prea se gaseste pe piata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 6 linguri pline cu tarhon
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 1/2 l apa
  • 1 l bors
  • hasmatuchi
  • sare
  • piper praf

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O reteta noua pentru mine,dar nu iese prea parfumata?Tarhonul are o aroma foarte puternica.Dar am sa incerc totusi,o provocare noua nu strica.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de iepure