autor:

tradaro

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de tarhon

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
3 cepe potrivite, 1 morcov, 1 telina, 1 cartof, 1 ardei gras, 5 catei de usturoi, 50 ml ulei, 6 linguri pline cu tarhon, 1 ou, 100 g smantana, 50 ml otet balsamic, 1 1/2 l apa, 1 l bors, hasmatuchi, sare, piper praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc 2-3 minute in ulei incins, apoi se toarna 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se adauga 1 1/2 l apa clocotita, cartoful care a fost taiat cubulete si fiert separat, tarhonul taiat marunt si usturoiul tocat foarte marunt. Se pune borsul care a fost fiert separat. Se lasa sa fiarba la foc domol 5-6 minute. Oul se freaca cu smantana si otetul si se adauga cate putin in ciorba amestecandu-se mereu. Se pune hasmatuchi, sare si piper dupa gust.
Se serveste fierbinte cu un ardei iute.

Se adauga suflet cat va lasa inima.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

Intr-o oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de

16 voturi    10 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    O reteta noua pentru mine,dar nu iese prea parfumata?Tarhonul are o aroma foarte puternica.Dar am sa incerc totusi,o provocare noua nu strica.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Din asta chiar ca n-am facut inca ! Dar urmeaza !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Tarhonul da un gust minunat, dar nu prea se gaseste pe piata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 6 linguri pline cu tarhon
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 1/2 l apa
  • 1 l bors
  • hasmatuchi
  • sare
  • piper praf

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O reteta noua pentru mine,dar nu iese prea parfumata?Tarhonul are o aroma foarte puternica.Dar am sa incerc totusi,o provocare noua nu strica.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde - ca la mama acasa!