autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de urzici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
0,5 kg urzici, , 1 capatana usturoi (mica), , 1 l bors, , sare, , piper, , 1 ceapa, , 2-3 linguri orez,, leustean verde, , 1 lingurita hrean ras.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Urzicile alese si spalate in cateva ape se oparesc cu apa putin sarata si se toaca.
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la fiert, impreuna cu urzicile, in 2 l de apa clocotita.
Dupa aproximativ 1/2 de ora, se adauga orezul.
Cand orezul s-a fiert, se adauga borsul in care s-au incorporat usturoiul pisat si hreanul ras.
Se lasa ciorba sa mai fiarba vreo 5 minute, se presara cu leusteanul tocat si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu urzici si ghebe

Ciorba cu urzici si ghebe

Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt. Urzicile

0 voturi    0 comentarii
6h
Slow Cooking
Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape. Într-o cratiţă căliţi frunzele în

12 voturi    2 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 0,5 kg urzici
  • 1 capatana usturoi (mica)
  • 1 l bors
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri orez,
  • leustean verde
  • 1 lingurita hrean ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui