autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE URZICI

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
Urzici, 1-2 cepe, ulei sare, orez (facultativ),otet,leustean verde

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se aleg urzici tinere, se scutura de nisip sau pamant,se spala f. bine sub jet de apa.Se pune ceapa tocata marunt la fiert in apa rece cu putin ulei si putina sare.Paralel se pune in alt vas apa cu sare . Cand incepe sa fiarba se pun urzicile si se oparesc (pe foc) cateva minute. Dupa oparire, urzicile se vor scoate cu spumiera bine scurse, intr-un castron si asa fierbinti se vor freca (slei) cu o lingura de lemn.
Atentie! Urzicile nu se toaca!
Cand ceapa este fiarta se adauga urzicile frecate (sleite) continuandu-se fierberea. Se poate adauga o cescuta de orez pentru cine doreste si se lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si cand scade se dauga zeama in care au fost urzicile oparite.Ciorba nu trebuie sa aiba consistenta deasa. La final se acreste cu otet si se pune leusteanul verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE URZICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici

Ciorba de urzici

Se culeg urzicile se spala bine, sub jet de apa in vreo 2-3 ape apoi se pun la fiert. Dupa ce s-au

12 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Ciorba de urzici

Ciorba de urzici

Urzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incis, calim urzicile spalate si scurse de

6 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Nu am facut niciodata,dar pare tare bun.Pentru inceput... nu vrei sa le prepari tu?Eu iti dau urzicile si numai cat vin la masa!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Urzici
  • 1-2 cepe
  • ulei sare
  • orez (facultativ),otet,leustean verde

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Nu am facut niciodata,dar pare tare bun.Pentru inceput... nu vrei sa le prepari tu?Eu iti dau urzicile si numai cat vin la masa!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare