Se aleg urzici tinere, se scutura de nisip sau pamant,se spala f. bine sub jet de apa.Se pune ceapa tocata marunt la fiert in apa rece cu putin ulei si putina sare.Paralel se pune in alt vas apa cu sare . Cand incepe sa fiarba se pun urzicile si se oparesc (pe foc) cateva minute. Dupa oparire, urzicile se vor scoate cu spumiera bine scurse, intr-un castron si asa fierbinti se vor freca (slei) cu o lingura de lemn.
Atentie! Urzicile nu se toaca!
Cand ceapa este fiarta se adauga urzicile frecate (sleite) continuandu-se fierberea. Se poate adauga o cescuta de orez pentru cine doreste si se lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si cand scade se dauga zeama in care au fost urzicile oparite.Ciorba nu trebuie sa aiba consistenta deasa. La final se acreste cu otet si se pune leusteanul verde tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii