autor:

COPILOU

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de urzici

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
•1kg urzici, •un cartof, •o ceapa, •un ardei verde, •un morcovi, •o lingura de orez, •2 linguri de pasta de tomate, •½ l bors, •50g smantana, •sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala bine si se taie cubulete si se pun la fiert. Urzicile se curate bine si se spala, apoi se pun la fiert separate. Cand incep sa fiarba se strecoara si se taie marunt.
Dupa ce s-au tocat urzicile se adauga peste legumele care fierb, apoi se adauga orezul.
Se lasa sa fiarba circa 10 min dupa care se adauga borsul, sarea si pasta de tomate.
Se fierbe bine si se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici

Ciorba de urzici

Urzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incis, calim urzicile spalate si scurse de

6 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape. Într-o cratiţă căliţi frunzele în

11 voturi    2 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Borzasi_Silvia

    Borzasi_Silvia (Bucatar) , 02 aprilie 2015

    Foarte buna in perioada asta. Asa fac si eu

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    O bunatate, izvor de sanatate! Si eu fac.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

    Buna ciorbica asta yumi,yumi...imi place! *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

      Am de toate pentru supa aceasta doar urzicile imi lipsesc. O supa foarte delicioasa si plina de vitamine. Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • •1kg urzici
  • •un cartof
  • •o ceapa
  • •un ardei verde
  • •un morcovi
  • •o lingura de orez
  • •2 linguri de pasta de tomate
  • •½ l bors
  • •50g smantana
  • •sare

Raporteaza reteta

Retete
de COPILOU
Pui pe sticla by copilou

Pui pe sticla by copilou

Aveti nevoie de o sticla de 500ml in care se va pune uleiul, vinul si apa pana se umple sticla. Se

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

Se taie pieptul de pui in bucatele mai mici, se condimenteaza si se prajeste pe intr-o tigaie bine

10 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Pulpe de pui cu legume by copilou

Pulpe de pui cu legume by copilou

Se spala bine pulpele, apoi se taie partea superioara de cea inferioara si se condimenteaza bine. Rosia,

6 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Borzasi_Silvia (Bucatar)

Foarte buna in perioada asta. Asa fac si eu

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta bihoreana