autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de urzici

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
1/2 kg urzici, 1 galbenus de ou, otet, 5 catei de usturoi, 4 linguri ulei, sare, leustean, 200 ml lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Urzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incis, calim urzicile spalate si scurse de apa pana cand scad si se inmoaie putin, adaugam 1 litru si jumatate de apa, fierbem urzicile, potrivim gustul ciorbei de sare si otet, lasam sa clocoteasca inca 1 minut. Dupa ce stingem focul adaugam usturoiul zdrobit cu presa si din galbenusul de ou si lapte rece pregatim o diresatura pe care o adaugam putin cate putin peste ciorba. Adaugam leustean tocat marunt. Se consuma ca atare, sau cu adaos de smantana si ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici

Ciorba de urzici

Se culeg urzicile se spala bine, sub jet de apa in vreo 2-3 ape apoi se pun la fiert. Dupa ce s-au

12 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape. Într-o cratiţă căliţi frunzele în

11 voturi    2 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • 1 galbenus de ou
  • otet
  • 5 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • leustean
  • 200 ml lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de conopida