autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de urzici

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
1/2 kg urzici, 1 galbenus de ou, otet, 5 catei de usturoi, 4 linguri ulei, sare, leustean, 200 ml lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Urzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incis, calim urzicile spalate si scurse de apa pana cand scad si se inmoaie putin, adaugam 1 litru si jumatate de apa, fierbem urzicile, potrivim gustul ciorbei de sare si otet, lasam sa clocoteasca inca 1 minut. Dupa ce stingem focul adaugam usturoiul zdrobit cu presa si din galbenusul de ou si lapte rece pregatim o diresatura pe care o adaugam putin cate putin peste ciorba. Adaugam leustean tocat marunt. Se consuma ca atare, sau cu adaos de smantana si ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape. Într-o cratiţă căliţi frunzele în

11 voturi    2 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici

Ciorba de urzici

Legumele se spala bine si se taie cubulete si se pun la fiert. Urzicile se curate bine si se spala,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • 1 galbenus de ou
  • otet
  • 5 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • leustean
  • 200 ml lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci pleurotus 2