Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs.
Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.
Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate, in afara de urzici, 3-4 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.
Turnam apa si cand incepe sa clocoteasca, adaugam zarzavatul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa fiarba putin, dam drumul la urzici, presaram sare si piper.
Orezul il spalam in doua ape, cand legumele sunt patrunse mai bine de jumatate, ii dam drumul in ciorba.
Amestecam bine, gustam cateva boabe cam cand credem ca este fiert, apoi adaugam pasta de rosii si bors pe care il fierbem inainte, dupa gust.
O lasam sa mai dea cateva clocote ciorba si inchidem aragazul.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii