autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de urzici cu orez

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
1 castronel urzici, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei rosu, 100 gr rosii decojite, 2 linguri pasta de rosii de casa, 3 linguri ulei, 1 canita mica orez, sare, piper, 1 lingura plina zarzavat, bors pentru acrit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs.
Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.
Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate, in afara de urzici, 3-4 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.
Turnam apa si cand incepe sa clocoteasca, adaugam zarzavatul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa fiarba putin, dam drumul la urzici, presaram sare si piper.
Orezul il spalam in doua ape, cand legumele sunt patrunse mai bine de jumatate, ii dam drumul in ciorba.
Amestecam bine, gustam cateva boabe cam cand credem ca este fiert, apoi adaugam pasta de rosii si bors pe care il fierbem inainte, dupa gust.
O lasam sa mai dea cateva clocote ciorba si inchidem aragazul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vara

Ciorba de vara

1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin

14 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata

Ciorba de salata

Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latime Slaninuta se taie cubulete

16 voturi    5 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 martie 2017

    Multumesc Vali.

  • Fara foto

    Vali , 20 martie 2017

    apreciez !

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 29 februarie 2016

    Lasam sa fiarba putin, dam drumul la urzici, presaram sare si piper. Orezul il spalam in doua ape, cand legumele sunt patrunse mai bine de jumatate, ii dam drumul in ciorba....

    • Fara foto

      sorin , 29 februarie 2016

      Si cu orezul ce ai facut.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 23 aprilie 2015

      Multumesc

    • Fara foto

      Dragomir Singuraticu , 22 aprilie 2015

      Pare destul de buna ,

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2015

      La noi se face ciorba cu urzici...

    • Victoria Gabriela

      Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 09 martie 2015

      Interesanta reteta...Nu am pregatit niciodata urzicile asa, ciorba...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 castronel urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • 3 linguri ulei
  • 1 canita mica orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina zarzavat
  • bors pentru acrit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Vali.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu somon si crap