autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Ingrediente
Hai că tot săracul sau, mai nou, tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă, un piure sau altceva! Natural, sănătos, vitaminizant!, Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc, gustoasă şi rapidă., urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi), 4 cartofi, 20 g de unt, 1 cub de supă, 1,5 l de apa, sare, piper, nucşoară, 100 ml de smântână, 1 pachet de ravioli

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.
Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.
Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara.
Se poate consuma aşa sau adăugaţi nişte ravioli care fierb cam în 5 minute.
Puteţi folosi crutoane în loc de paste.
Am modificat de data asta, călind nişte ceapă în unt, apoi am adăugat la urmă iaurt şi nişte pastă de ardei iute.
E bună şi fără iaurt sau smântăna, servită nemixată.
O puteţi modifica, după imaginaţia fiecăruia. De exemplu, cu o mână rasă de caşcaval deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii

  • Barbu , 12 februarie 2016

    Ciorbă fără ceapă?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2011

    Exquis!*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • Hai că tot săracul sau
  • mai nou
  • tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă
  • un piure sau altceva! Natural
  • sănătos
  • vitaminizant!
  • Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc
  • gustoasă şi rapidă.
  • urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi)
  • 4 cartofi
  • 20 g de unt
  • 1 cub de supă
  • 1,5 l de apa
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 100 ml de smântână
  • 1 pachet de ravioli

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Barbu

Ciorbă fără ceapă?

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza