autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Ingrediente
Hai că tot săracul sau, mai nou, tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă, un piure sau altceva! Natural, sănătos, vitaminizant!, Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc, gustoasă şi rapidă., urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi), 4 cartofi, 20 g de unt, 1 cub de supă, 1,5 l de apa, sare, piper, nucşoară, 100 ml de smântână, 1 pachet de ravioli

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.
Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.
Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara.
Se poate consuma aşa sau adăugaţi nişte ravioli care fierb cam în 5 minute.
Puteţi folosi crutoane în loc de paste.
Am modificat de data asta, călind nişte ceapă în unt, apoi am adăugat la urmă iaurt şi nişte pastă de ardei iute.
E bună şi fără iaurt sau smântăna, servită nemixată.
O puteţi modifica, după imaginaţia fiecăruia. De exemplu, cu o mână rasă de caşcaval deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se pune la fiert carnea in apa,se ia spuma (daca este necesar),si se adauga pe rand legumele,mai

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita usoara

Ciorbita usoara

Dai un clocot pulpelor, versi apa, le speli si le dai la fiert in apa cu sare. Spumuiesti, adaugi

58 voturi    12 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Barbu , 12 februarie 2016

    Ciorbă fără ceapă?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2011

    Exquis!*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Hai că tot săracul sau
  • mai nou
  • tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă
  • un piure sau altceva! Natural
  • sănătos
  • vitaminizant!
  • Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc
  • gustoasă şi rapidă.
  • urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi)
  • 4 cartofi
  • 20 g de unt
  • 1 cub de supă
  • 1,5 l de apa
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 100 ml de smântână
  • 1 pachet de ravioli

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Barbu

Ciorbă fără ceapă?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorbita de fasole uscata