autor:

Sidy
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2018

Ingrediente
3 gramajoare de urzici, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 200 g afumatura( optional), 1 lingura zeama de lamaie, 2 oua, 200 g smantana, 500 ml zeama de varza, leustean Kamis, 1 lingurita unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute.

Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt.

Adaugam peste legume apa necesara si o lasam sa fiarba.

Urzicile proaspete se spala in mai multe ape pentru a se indeparta nisipul si alte impuritati de pe frunze. Urzicile se oparesc apoi in apa cu sare, in care am adaugat o lingurita de zeama de lamaie.

Dupa ce s-au fiert putin, le scurgem de apa(dar o pastram pentru ciorba) le spalam sub un jet de apa rece apoi le taiem cozile, dar numai cele mai mari,codiţele mici pot ramane.

Le tocam apoi, dar nu foarte marunt si le adaugam in ciorba si lasam sa fiarba cam 15 minute.

Intr-un castron mic se freacă gălbenuşurile de ou cu smântână, apoi adaugam un polonic de ciorba si amestecam iar.

Dupa ce stingem focul, turnam oul cu smantana în ciorba, amestecand continuu.

La sfarsit, adaugam leusteanul taiat marunt si zeama de varza atat cat este necesar.

Ciorba se prepara foarte usor, este bogata in vitamine si minerale, este hranitoare si ofera energie.

Pofta mare alaturi de un ardei iute !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de salata verde cu omleta

Ciorba de salata verde cu omleta

Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)

Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)

se scoate cotorul amar de la chicons. Se toaca ceapa, se taie andivele in rondele potrivite, cartofii

3 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 200 g afumatura( optional)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 500 ml zeama de varza
  • leustean Kamis
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu galuste