autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Autor: Laura Chirica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Chirica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 os de vaca de 1 kg cu ceva carne, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 1 telina mica cu tulpina, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 100 g fasole verde, 100 g varza, 100 g fidea sau orez, 1 lingura de pasta de rosii, 1/2 legatura patrunjel, 1 l bors, sare, piper, leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h

50 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora. Oala se acopera cu un capac. Se verifica din cand in cand daca are suficienta apa sa fiarba.
Se spala, curata si taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate. Dupa 20 minute se verifica daca sau fiert legumele si se pune fideau. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. La sfarsit trebuie sa aveti cam 2 l de ciorba. Nu uitati de litrul de bors.
Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si bors.
Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp tocam legumele, le punem

6 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VACUTA

CIORBA DE VACUTA

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Prima apa o schimb intotdeauna 2.Se

33 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Plesa , 09 ianuarie 2015

    nu am gatit niciodata cirba de vacuta...dar ma risc sa incerc arata minunat...de mi-ar iesi asa buna cum arata!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Arată bine!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      O bunatate de ciorbita !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Cred ca este delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Revin cu comentariu: aceeasi reteta cu alceleasi poze ca si cea prezentata de ana catalina focsa.Ce se intampla???

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Aceeasi reteta si poza ca ale Anei Catalina FOCSA???!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      In mod sigur este tare gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Cred ca e gustoasa, desi ardelenii nu prea inacresc cu bors, arata bine poza postata.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Ciorba de vacuta e una din preferatele mele. Ador sa mananc astfel de ciorba. La noi in Moldova se gateste cu legume ca: ceapa, morcov, mazare, fasole verde, fara varza, fara taietei, cu cativa cartofi si dreasa cu smantana.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Eu acresc ciorba cu zeama de lamaie, si ii da un gust foarte bun, asa ca nu e necesar neaparat sa puneti bors.

    • Fara foto

      romana , 06 martie 2009

      Noi din Ardeal ce sa facem? La noi nu se foloseste borsul...

    • Fara foto

      sommeliere , 10 ianuarie 2009

      Unde sunt cartofii?

    • Fara foto

      iuliwrk , 21 decembrie 2008

      Raportez: reteta e delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

50 voturi

Ingrediente

  • 1 os de vaca de 1 kg cu ceva carne
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica cu tulpina
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 100 g fasole verde
  • 100 g varza
  • 100 g fidea sau orez
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 l bors
  • sare
  • piper
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Chirica
Chec de ciuperci

Chec de ciuperci

Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie

4 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa

17 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
BORS TARANESC DE PUI