autor:

Lia Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
500g carne de vaca (eu am folosit fara os), 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 patrunjel(radacina), 1 fir praz, 1ardei kapia, 1 ceapa mare, 300g mazare(congelata), 50ml ulei, Frunze de patrunjel, Frunze de marar, 1 lingurita chimion macinat, 1 lingurita tarhon uscat, Piper, Sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto).
Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi adaugam ceapa, prazul si kapia, lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile uscate, asezonam si dupa vre-o 10’ timp in care toate ingredientele s-au patruns inpreuna, complectam cu 3L de apa si lasam la fiert cam 60’( depinde de carne). Verificam carnea si daca este fiarta, adaugam mazarea, mai lasam 15’ la fiert, dupa care oprim focul, punem frunzele de patrunjel si marar si ciorba este gata de servit.
Cu smantana sau simpla, este delicioasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa

36 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    Va multumesc pentru aprecieri !

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Ce bine arata !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

    Hmmm...ce buna e ciorba ta Lia, si eu vreau o portie!:)*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

      mmmmm !!!! ce bunatate si cate culori !!! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • 500g carne de vaca (eu am folosit fara os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel(radacina)
  • 1 fir praz
  • 1ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • 300g mazare(congelata)
  • 50ml ulei
  • Frunze de patrunjel
  • Frunze de marar
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • Piper
  • Sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru aprecieri !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de loboda rosie cu orez