Ciorba de vacuta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de vacuta

Ingrediente

  • 500g carne de vaca (eu am folosit fara os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel(radacina)
  • 1 fir praz
  • 1ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • 300g mazare(congelata)
  • 50ml ulei
  • Frunze de patrunjel
  • Frunze de marar
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto).

Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi adaugam ceapa, prazul si kapia, lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile uscate, asezonam si dupa vre-o 10’ timp in care toate ingredientele s-au patruns inpreuna, complectam cu 3L de apa si lasam la fiert cam 60’( depinde de carne). Verificam carnea si daca este fiarta, adaugam mazarea, mai lasam 15’ la fiert, dupa care oprim focul, punem frunzele de patrunjel si marar si ciorba este gata de servit.

Cu smantana sau simpla, este delicioasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise