autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1 os de vaca de 1 kg cu ceva carne, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 1 telina mica cu tulpina, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 100 g fasole verde, 100 g varza, 100 g fidea sau orez, 1 lingura de pasta de rosii, 1/2 legatura patrunjel, 1 l bors, sare, piper, leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora. Oala se acopera cu un capac. Se verifica din cand in cand daca are suficienta apa sa fiarba.Se spala, curata si taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate. Dupa 20 minute se verifica daca sau fiert legumele si se pune fideau. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. La sfarsit trebuie sa aveti cam 2 l de ciorba. Nu uitati de litrul de bors.Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si bors.
Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

In primul rand mi-am tocat legumele si carnea cuburi. Carnea am pus-o la fiert ca stiam ca ii trebuie

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VACUTA

CIORBA DE VACUTA

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Prima apa o schimb intotdeauna 2.Se

33 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 os de vaca de 1 kg cu ceva carne
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica cu tulpina
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 100 g fasole verde
  • 100 g varza
  • 100 g fidea sau orez
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 l bors
  • sare
  • piper
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua