autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
600 g de carne de vacuta, 1 - 2 cepe potrivite, telina radacina si frunze, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ardei, 2 - 3 rosii bine coapte sau suc de rosii, 1 cescuta de orez, sare, 2 - 3 linguri de ulei, 1 - 2 oua, 1 - 2 linguri de otet de mere

Dificultate: Redusa Timp: 2h

28 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie cubulete potrivite care se pun la fiert in apa rece. Cand incepe sa faca spuma se scot cubuletele de carne , se spala, se arunca apa in care au fiert si se pun din nou la fiert in apa rece si curata cu cele 2 - 3 linguri de ulei. Se acopera oala si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand este pe jumatate patrunsa carnea se adauga zarzavatul spalat si curatat, tocat marunt sau dat pe razatoare. Se continua fierberea cu capac la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte se pune orezul spalat, apoi, dupa cateva clocote se adauga si rosiile decojite si maruntite sau sucul de rosii si se potriveste de sare. La final, dupa ce toate sunt fierte se opreste focul, se bat ouale intr-un castronel cu otetul si se pune in ciorba. Se adauga frunzele de telina tocate marunt si se acopera oala pentru cateva minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Se pune la fiert in apa cu putina sare,se spumeaza daca

63 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Nu ma supar, mariana scarlat, de ce sa ma supar? Fiecare face cum doreste.Aici prezentam cum facem fiecare acasa , pentru familia ei.Poate data viitoare fac eu fara rosii, iar tu cu rosii si... vedem ce iese.Omul cat traieste invata si dupa mine e valabil proverbul:,,cate bordeie atatea obiceie'', nu-i asa?

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    nimeni nu se supara pt nici un comentariu ,dar prin zona noastra,mai prin sud ,sunt alte traditii si obiceiuri,se mai face si ca la mama acasa!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    Să nu te superi pentru primul meu comentariu, eu sunt o fire conservatoare şi când am învăţat eu să gătesc, acum vreo 40 de ani, aşa scria în toate cărţile de bucate. Poate ca să nu aibă toate ciorbele acelaşi gust.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Este una din preferatele mele.Arata delicios.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      si eu pun rosii in cirbita de vacuta,arata mai bine,felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      este super buna,arata ft bine,iar cu ardeiul iute deasupra...o bunatate,cred ca mi-ai dat o idee pt azi;a pt mariana,ciorba de vacuta o pregateste fiecare cum doreste cu sau fara rosii,etc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      O ciorbica delicioasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      ciorba de vacuta e ociorba alba fara rosii sau bulion.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

28 voturi

Ingrediente

  • 600 g de carne de vacuta
  • 1 - 2 cepe potrivite
  • telina radacina si frunze
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • 2 - 3 rosii bine coapte sau suc de rosii
  • 1 cescuta de orez
  • sare
  • 2 - 3 linguri de ulei
  • 1 - 2 oua
  • 1 - 2 linguri de otet de mere

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Nu ma supar, mariana scarlat, de ce sa ma supar? Fiecare face cum doreste.Aici prezentam cum facem fiecare acasa , pentru familia ei.Poate data viitoare fac eu fara rosii, iar tu cu rosii si... vedem ce iese.Omul cat traieste invata si dupa mine e valabil proverbul:,,cate bordeie atatea obiceie'', nu-i asa?

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat