autor:

tania

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta cu legume si smantana

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2016

Ingrediente
-700 g muschi vita, -2 cepe mijlocii, -3 ardei grasi (rosu, galben, verde), -3 morcovi mijlocii, -1/4 telina, -2 rosii, -300 ml suc rosii, -2 linguri vegeta, -2 linguri pasta de rosii, -1 lingura bors magic, -verdeturi (patrunjel, marar, leustean), -taietei de casa (sau din comert), -lamaie (optional), -ulei masline, -2-3 foi dafin, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Ciorba de vacuta este o ciorba preferata de toti membrii familiei, fiind bogata in legume. Gasindu-se la noi toate legumele in tot timpul anului, fac ciorba destul de des. Nu prea folosesc cartofi la aceasta ciorba, prefer sa adaug cantitati mai mari din celelalte legumele, care sunt proaspete. Eu tai toate legumele in cuburi marunte, cu exceptia morcovilor (si a radacinii de patrunjel cand e cazul), care ii aleg sa fie cat mai subtiri si ii tai rondele, dand un aspect frumos ciorbei.In ceea ce priveste carnea de vita eu folosesc in general file sau antricot, care este frageda si fierbe destul de repede(maxim 30-35 minute).

Si acum sa trecem la lucru..!

Intr-o oala vom pune carnea la fiert in 3-4 litri apa rece.Vom fierbe carnea iar cand deasupra se aduna spuma o vom inlatura cu ajutorul unei spumiere de cate ori este nevoie pana ce nu se mai formeaza spuma, dupa care vom adauga 2-3 foi de dafin si putina sare.

Intai vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte etc., dupa care le vom taia marunt, in afara de morcovi pe care ii vom taia rondele.

In alta oala, in care vom face ciorba, vom pune 4-5 linguri de ulei de masline si punem ceapa la calit putin. Dupa ce si-a schimbat culoarea vom adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt si vom mai lasa 5 minute, apoi vom adauga si celelalte legume.

Vom lasa, la foc mic, timp de 10 minute dupa care adaugam pasta de rosii iar dupa vreo 5 min vom adauga zeama de la carne, desigur strecutata si carnea.

Vom lasa sa fiarba legumele, nu mai mult de 15 minute, apoi vom adauga sucul de rosii, taiteii, vegeta, verdeturile taiate marunt (vom lasa jumatate din cantitatea de patrunjel pentru a-l presara deasupra, dupa fierbere si la servire), piper proaspat macinat, bors magic (sau zeama de lamaie) si un pahar sau doua de apa clocotita, daca ciorba a devenit mai consistenta. O vom lasa sa mai fiarba timp de 15-20 minute la foc mic, dupa care vom opri focul, vom adauga jumatate din patrunjelul ramas si vom lasa ciorba acoperita pana la servire.

Inainte de servire putem presara in fiecare farfurie putin patrunjel verde si piper negru proaspat macinat, care ii va da un gust deosebit si desigur un aspect placut.

Vom servi ciorba de vacuta calda, alaturi de smantana si eventual ardei iute... daca va place..!

Va doresc pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu legume si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Se curata cartofii si se taie cubulete.Zarzavatul se spala si se taie ca pentru ciorba.Se da in cateva

9 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

11 voturi

Ingrediente

  • -700 g muschi vita
  • -2 cepe mijlocii
  • -3 ardei grasi (rosu
  • galben
  • verde)
  • -3 morcovi mijlocii
  • -1/4 telina
  • -2 rosii
  • -300 ml suc rosii
  • -2 linguri vegeta
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 lingura bors magic
  • -verdeturi (patrunjel
  • marar
  • leustean)
  • -taietei de casa (sau din comert)
  • -lamaie (optional)
  • -ulei masline
  • -2-3 foi dafin
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu taitei de casa