autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
1 buc.sfecla rosie, 1 ceapa rosie, 3 morcovi, 1 dovlecel, 1 cartof, 2 ardei grasi,unul verde si unul rosu, 1 telina radacina mica, 3-4 rosii decojite, 2 linguri ulei, 1/2 l bors proaspat, 2 oua, 1 legatura leustean proaspat tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul,se spala bine si se taie cubulete(eu am folosit robotul de bucatarie).Intr-o oala de 4 l se pun 2 linguri ulei,se adauga zarzavatul taiat si se caleste la foc cateva minute.Se adauga 2 l de apa,se potriveste se sare(cine prefera poate adauga si un cub concentrata de zarzavat),se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata,se adauga rosiile date pe razatoare si borsul,se mai lasa pe foc 15 minute,apoi se bat cele 2 oua cu 2 linguri de apa si se toarna in fir subtire pentru a obtine zdrente de ou.Se opreste focul si se adauga leusteanul proaspat tocat.Se poate servi fierbinte,dar si rece, alaturi de un ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba lu' Alex

Ciorba lu' Alex

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Prazul se taie rondele. Le amestecam pe

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ,, lascute,, cu afumatura

Ciorba de ,, lascute,, cu afumatura

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Gustoasa si sanatoasa...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    O bunatate...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    O super-gustoasa ciorbita,frumoasa prezentare,corectitudine,felicitari,nota 10.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 buc.sfecla rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 2 ardei grasi,unul verde si unul rosu
  • 1 telina radacina mica
  • 3-4 rosii decojite
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 l bors proaspat
  • 2 oua
  • 1 legatura leustean proaspat tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustoasa si sanatoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de salata verde