autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vara

Autor: Milea Marioara (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Milea Marioara (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Ingrediente
1 cepa potrivita, 2 morcovi, pastarnac sau patrunjel radacina, 2 rosii marisoare, telina (radacina si frunze), 1 dovlecel, o mana de fasole verde (pastai), o mana de mazare boabe, 5-6 cartofi potriviti, fidea, bors (1 - 1,5 l), delikat (1-2 linguri - dupa gust), sare, 1 lingura de pasta de tomate (daca este cazul) pt. culoare, 1 - 2 oua, 1 legatura de leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se splala, se curata zarzavatul si se taie cubulete.
Se caleste putin tot zarzavatul intr-o lingura de ulei, se toarna apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. In timp ce fierbe zarzavatul, se pot adauga tulpinite de leustean tocate mmarunt (ii da un gust f. bun). Se adauga delikatul si se sareaza dupa gust.
Se incalzeste borsul separat si se toarna peste zarzavat, se bat 2 oua si se pun in ciorba (zdrente). Se toaca leusteanul si se presara deasupra dupa ce se stinge focul.
Se poate consuma calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vara

Ciorba de vara

1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin

13 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

Se curata zarzavatul,se spala bine si se taie cubulete(eu am folosit robotul de bucatarie).Intr-o

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cepa potrivita
  • 2 morcovi
  • pastarnac sau patrunjel radacina
  • 2 rosii marisoare
  • telina (radacina si frunze)
  • 1 dovlecel
  • o mana de fasole verde (pastai)
  • o mana de mazare boabe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • fidea
  • bors (1 - 1,5 l)
  • delikat (1-2 linguri - dupa gust)
  • sare
  • 1 lingura de pasta de tomate (daca este cazul) pt. culoare
  • 1 - 2 oua
  • 1 legatura de leustean

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de perisoare