autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vara

Autor: Milea Marioara (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Milea Marioara (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Ingrediente
1 cepa potrivita, 2 morcovi, pastarnac sau patrunjel radacina, 2 rosii marisoare, telina (radacina si frunze), 1 dovlecel, o mana de fasole verde (pastai), o mana de mazare boabe, 5-6 cartofi potriviti, fidea, bors (1 - 1,5 l), delikat (1-2 linguri - dupa gust), sare, 1 lingura de pasta de tomate (daca este cazul) pt. culoare, 1 - 2 oua, 1 legatura de leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se splala, se curata zarzavatul si se taie cubulete.
Se caleste putin tot zarzavatul intr-o lingura de ulei, se toarna apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. In timp ce fierbe zarzavatul, se pot adauga tulpinite de leustean tocate mmarunt (ii da un gust f. bun). Se adauga delikatul si se sareaza dupa gust.
Se incalzeste borsul separat si se toarna peste zarzavat, se bat 2 oua si se pun in ciorba (zdrente). Se toaca leusteanul si se presara deasupra dupa ce se stinge focul.
Se poate consuma calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

Se curata zarzavatul,se spala bine si se taie cubulete(eu am folosit robotul de bucatarie).Intr-o

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vara cu dovlecel

Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cepa potrivita
  • 2 morcovi
  • pastarnac sau patrunjel radacina
  • 2 rosii marisoare
  • telina (radacina si frunze)
  • 1 dovlecel
  • o mana de fasole verde (pastai)
  • o mana de mazare boabe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • fidea
  • bors (1 - 1,5 l)
  • delikat (1-2 linguri - dupa gust)
  • sare
  • 1 lingura de pasta de tomate (daca este cazul) pt. culoare
  • 1 - 2 oua
  • 1 legatura de leustean

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec