autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VARZA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
Varza (cam 700 g), 4 morcovi, 1 ceapa, 2 linguri faina, 50 ml ulei, bulion, o crenguta marar tare, 1 lingurita cimbru, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert 4 l apa. Cand clocoteste, punem varza taiata cubulete, morcovii rondele si ceapa bine maruntita. Mai adaugam tot acum crenguta de marar si cimbrul. Cand zarzavatul e fiert, separat intro tigaie incingem uleiul, adaugam faina, amestecam bine la foc mic sa nu se arda si facem un rantas pe care il stingem cu bulion si pe care il adaugam la ciorba de varza. Potrivim de sare, mai lasam ciorba sa dea cateva clocote, apoi stingem focul. Aceasta ciorbica este de post, se serveste cu ardei iute. In afara postului, se poate gati cu carnita de porc sau cu tacamuri de pasare si se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza cu afumatura de porc

Ciorba de varza cu afumatura de porc

Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CIORBA DE VARZA

CIORBA DE VARZA

Intr-o oala,se pune uleiul;cind e fierbinte,se pun morcovii,ceapa,usturoiul(toate taiate marunt);se

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Buzu Creola

    Buzu Creola (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    Intotdeauna cand gatesc ciorbita de varza ma asigur ca am marar si cimbru (bine pe langa alte ingrediente care varieaza). Totusi am o intrebare: Nu pui si bors?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Varza (cam 700 g)
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • bulion
  • o crenguta marar tare
  • 1 lingurita cimbru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Buzu Creola

Buzu Creola (Chef de cuisine)

Intotdeauna cand gatesc ciorbita de varza ma asigur ca am marar si cimbru (bine pe langa alte ingrediente care varieaza). Totusi am o intrebare: Nu pui si bors?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de pui