Punem la fiert 4 l apa. Cand clocoteste, punem varza taiata cubulete, morcovii rondele si ceapa bine maruntita. Mai adaugam tot acum crenguta de marar si cimbrul. Cand zarzavatul e fiert, separat intro tigaie incingem uleiul, adaugam faina, amestecam bine la foc mic sa nu se arda si facem un rantas pe care il stingem cu bulion si pe care il adaugam la ciorba de varza. Potrivim de sare, mai lasam ciorba sa dea cateva clocote, apoi stingem focul. Aceasta ciorbica este de post, se serveste cu ardei iute. In afara postului, se poate gati cu carnita de porc sau cu tacamuri de pasare si se serveste cu smantana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii