autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 varza de 1-1,5 kg., 1 ceapa, 1 patrunjel-radacina, 1/2 radacina mica telina, 2 morcovi potriviti ca marime, 1 ardei gras(sau o lingura de ardei cu sare), marar tocat, 1/2 litru suc de rosii, 1 lingura zdravana de faina alba, ceva slanina afumata ca la noi in Ardeal, un os de porc afumat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie slanina felii.Se cresteaza feliile de slanina si se prajesc.
Se pun osul afumat, varza si zarzavaturile la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga slanina fripta si se lasa sa fiarba la foc domol.
In untura ramasa de la slanina fripta, se caleste o lingura zdravana de faina, si se stinge cu 1/2 litru de suc de rosii.Atentie sa nu se faca cocoloase.
Cand e fiarta carnea de pe os se da la o parte osul si carnea se taie cubulete si se pune inapoi in ciorba.Se toarna rantasul cu suc de rosii in ciorba. Se lasa sa mai dea un clocot.Se lasa sa se racoreasca, si se drege cu un ou batut cu smantana sau iaurt. La urma se adauga mararul tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA CU PERISOARE   SI  ZEAMA DE VARZA

CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel

24 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga. Usturoiul tocat,

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varza de 1-1,5 kg.
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel-radacina
  • 1/2 radacina mica telina
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 ardei gras(sau o lingura de ardei cu sare)
  • marar tocat
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 1 lingura zdravana de faina alba
  • ceva slanina afumata ca la noi in Ardeal
  • un os de porc afumat

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de morcovi