autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 varza de 1-1,5 kg., 1 ceapa, 1 patrunjel-radacina, 1/2 radacina mica telina, 2 morcovi potriviti ca marime, 1 ardei gras(sau o lingura de ardei cu sare), marar tocat, 1/2 litru suc de rosii, 1 lingura zdravana de faina alba, ceva slanina afumata ca la noi in Ardeal, un os de porc afumat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie slanina felii.Se cresteaza feliile de slanina si se prajesc.
Se pun osul afumat, varza si zarzavaturile la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga slanina fripta si se lasa sa fiarba la foc domol.
In untura ramasa de la slanina fripta, se caleste o lingura zdravana de faina, si se stinge cu 1/2 litru de suc de rosii.Atentie sa nu se faca cocoloase.
Cand e fiarta carnea de pe os se da la o parte osul si carnea se taie cubulete si se pune inapoi in ciorba.Se toarna rantasul cu suc de rosii in ciorba. Se lasa sa mai dea un clocot.Se lasa sa se racoreasca, si se drege cu un ou batut cu smantana sau iaurt. La urma se adauga mararul tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu afumatura

Ciorba de varza dulce cu afumatura

Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta

28 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din carne de porc cu os si zeama de varza

Ciorba din carne de porc cu os si zeama de varza

Se pune carnea la fiert. Cand face spuma se strange bine spuma pana nu mai ramane nimic. Se fierbe

17 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varza de 1-1,5 kg.
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel-radacina
  • 1/2 radacina mica telina
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 ardei gras(sau o lingura de ardei cu sare)
  • marar tocat
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 1 lingura zdravana de faina alba
  • ceva slanina afumata ca la noi in Ardeal
  • un os de porc afumat

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

27 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorbita de fasole uscata