autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de cca 6-700 g, o ceapa mijlocie, 1 kg rosii, o lingurita cu virf faina, 2linguri untdelemn, 100 ml smintina, cimbru, marar, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si ocrenguta de cimbru.Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupagust, cu sucul stors din rosii.Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cindse rumeneste si capata culoarea maro deschis.Apoi tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemnsi, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt.Se amesteca putin, ca umai la calduratigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma si faina sa se incorporeze in untdelemn.Totul se stingecu ciorba fierbinte,adaugata cite putin, la inceput, ca sa nu se formeze coco;oase, si apoi se toarna in restul de ciorba.Secompleteaza lichidul, daca a scazut prea mult.Se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi seia de pe foc.Smintina se bate bine, cu o lingura de apa rece, adaugind si putina ciorba fierbinte; apoi setoarna totul in restul de ciorba imediat ce aceasta s-a luat de pe foc si se amesteca bine.Pentru aroma, seadauga marar si o mica frunza de telina, taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

18 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se spala legumele, se taie marunt si se pun la fiert. Ingredientele pentru perisoare se amesteca

3 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ciolan de porc afumat
  • o varza de cca 6-700 g
  • o ceapa mijlocie
  • 1 kg rosii
  • o lingurita cu virf faina
  • 2linguri untdelemn
  • 100 ml smintina
  • cimbru
  • marar
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de praz cu iaurt