autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza alba

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, 300-500 g carne cu mult os de rata, porc sau vita, morcov, patrunjel si telina, o ceapa mijlocie, ovarza de cca 1/2kg, un ardei gras, cca 1/2 l suc de rosii sau o substanta acra, cimbru, marar si o mica frunza de telina, sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

201 voturi

Mod de preparare


Carnea se pune la fiert in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare. Se fierb o ora. Zarzavatul, ras prin razatoare cu gauri mari, se caleste, 2 minute, cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa. Dupa 30 minute, se pune varza (controlata bine sa nu aiba nisip pe frunze si spalata), taiata in felii subtiri, ardeiul, in felii si o ramura de cimbru. Cind toate sint bine fierte, ciorba se acreste cu suc de rosii,dupa gust, sau cu ce avem la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Se pune si marar sau patrunjel taiat marunt. Se serveste ca atare sau se drege. Se poate pregati la fel, fara carne, numai cu zarzavatul calit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Aripile de pui se spala,se parlesc pentru a indeparta resturile de pene sau puf,se spala din nou

8 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Antonia Gabriela , 16 noiembrie 2013

    am sa incerc reteta chiar acum...cred ca o sa fie delicioasa....!

  • Fara foto

    Bianca , 09 aprilie 2010

    Am facut azi si mi-a iesit superrrrr.Prietenul meu a fost incantat si "s-a lins pe degete".Am pus fumatura cu os si am acrit-o cu bulion,iar la servire am pus smantana.Precizez ca e prima data cand gatesc aceasta ciorba.E simplu.....

  • Fara foto

    Lucia , 06 februarie 2010

    Am facut astazi ciorba dupa aceasta reteta. Am servit-o cu smantana si ardei iute. A iesit buna. Nu sunt tocmai un fan al ciorbei de varza dar a iesit buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Imi place ciorba,eu o dreg cu ou si smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

201 voturi

Ingrediente

  • 300-500 g carne cu mult os de rata
  • porc sau vita
  • morcov
  • patrunjel si telina
  • o ceapa mijlocie
  • ovarza de cca 1/2kg
  • un ardei gras
  • cca 1/2 l suc de rosii sau o substanta acra
  • cimbru
  • marar si o mica frunza de telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Bianca

Am facut azi si mi-a iesit superrrrr.Prietenul meu a fost incantat si "s-a lins pe degete".Am pus fumatura cu os si am acrit-o cu bulion,iar la servire am pus smantana.Precizez ca e prima data cand gatesc aceasta ciorba.E simplu.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu legume