Ingrediente
650 g carne de porc afumata, cu os, 1 kg varza alba, proaspata, 2 cepe , 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina, 1 ardei rosu, 2 linguri pasta de rosii, piper, sare, cimbru, 2 foi dafin, 1 legatura de marar verde, zeama de la o lamaie, 4 l apa
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
2 voturi
Mod de preparare
Varza nu o tocam fideluta, ci mai grosier
Portionam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.
Cand incepe sa fiarba, dupa 2-3 clocote, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe și o punem din nou la fiert în apă fierbinte, de data aceasta.
O lasam sa fiarba pana cand sa se desfaca de pe os, inlaturand spuma care se formeaza.
Adaugam ceapa si radacinoasele.
Cand radacinoasele incep sa se patrunda bine, adaugam varza si ardeiul.
Adaugam, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.
Dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.
Servim ciorba calda, acrita cu zeama de lamaie si cu ardei iute alaturi.
Spor si pofta buna!