autor:

merisor

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de varza cu afumatura de porc

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Ingrediente
650 g carne de porc afumata, cu os, 1 kg varza alba, proaspata, 2 cepe , 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina, 1 ardei rosu, 2 linguri pasta de rosii, piper, sare, cimbru, 2 foi dafin, 1 legatura de marar verde, zeama de la o lamaie, 4 l apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz.

Varza nu o tocam fideluta, ci mai grosier

Portionam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.

Cand incepe sa fiarba, dupa 2-3 clocote, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe și o punem din nou la fiert în apă fierbinte, de data aceasta.

O lasam sa fiarba pana cand sa se desfaca de pe os, inlaturand spuma care se formeaza.

Adaugam ceapa si radacinoasele.

Cand radacinoasele incep sa se patrunda bine, adaugam varza si ardeiul.

Adaugam, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.

Dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.

Servim ciorba calda, acrita cu zeama de lamaie si cu ardei iute alaturi.

Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Punem în vasul multicookerului carnea de porc porționată și bine clătită cu apă caldă. Adăugăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Multicooking
Mamaliga cu brinza

Mamaliga cu brinza

Se face o mamaliga pripita,din 400 g malai,2 l de apa si 2 lingurite de sare.Eu,amestec toate ingredientele(faina,sare

12 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 650 g carne de porc afumata
  • cu os
  • 1 kg varza alba
  • proaspata
  • 2 cepe 
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura de marar verde
  • zeama de la o lamaie
  • 4 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

39 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

26 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci in straturi