autor:

Lia Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu afumatura

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Ingrediente
200g sunca de casa, 1 lingura de ulei, 500g varza proaspata, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina, ½ gogosar rosu, 1 ceapa, Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba), 1 foaie dafin, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 2 crengute cimbru, Sare, Piper, 1 galbenus de ou, 150g smantana, 100ml lapte, 1 lingura amidon, 2 linguri otet de mere cu miere, Marar verde

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

28 voturi

Mod de preparare

Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’. Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

28 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de cocoş

Ciorbă de cocoş

O ciorbita sanatoasa ,gustoasa si delicioasa…o ciorbita ce-mi place tare mult! Am portionat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    Va multumesc pentru aprecieri si va recomand cu drag sa pregatiti aceasta ciorbita...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Super cu afumatura!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Felicitari......eu nu am facut niciodata,dar mama mea face adesea,foarte buna.......*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Foarte buna aceasta reteta de varza!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Arata foarte bine ciorba are multe legume ceie ce nu poate decat sa ma bucure .Mie imi plac legumele si mancarea care contine varza. Nu am mai pregatit ciorba de varza insa voi incerca sa vad cum iese .Felicitari iti sp inca odata ca arata f bine.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      buna cirbita

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Ce bunãtate!!! ne place :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

28 voturi

Ingrediente

  • 200g sunca de casa
  • 1 lingura de ulei
  • 500g varza proaspata
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • ½ gogosar rosu
  • 1 ceapa
  • Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba)
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 crengute cimbru
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou
  • 150g smantana
  • 100ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri otet de mere cu miere
  • Marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru aprecieri si va recomand cu drag sa pregatiti aceasta ciorbita...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de conopida cu mazare