autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza si legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
500 g varza dulce, 2 cepe, 2-3 cartofi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 dovlecel, 1 ardei gras rosu, 3-4 rosii, 50 g frunze de spanac, cateva fire de patrunjel, 1 legatura leustean, 50 k ketchup rosii si ardei rosii, 30 ml ulei, 1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic), 2 cuburi/lingurite concentrat vita/pui, 2 lingurite zahar, sare, piper, 1 galbenus de ou si smantana pentru dres

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartofii se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma spanacul taiat marunt, cartofii si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 2 litri de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba. Lasati sa mai fiarba 10 minute, dregeti gustul de sare, piper. In supiera amestecati galbenusul cu 2-3 linguri de smantana, adaugati ciorba fierbinte, amestecand usor ca sa nu se taie galbenusul, garnisiti cu frunze de leustean.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Carnea se spala,eventual se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se

11 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors din carne de porc cu oase date la fum

Bors din carne de porc cu oase date la fum

Se pune carnea la fiert in apa rece si cand fierbe se ia spuma pe care o face cu o paleta. O lasam

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    f buna cu bors natural

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    am facut-o cu bors natural si a iesit un deliciu.bv

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    O bunatate !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Sper,Doina,ca ti-a trecut supararea. Glumeste ,in continuare!nu ne lipsi de experienta ta,culinara ! Si eu fac ciorba de varza,dar putin diferit;pun multe rosii.

    • Fara foto

      Cami , 17 martie 2010

      Si asta a fost modificata angro la norma. Felicitari

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Hranitoare si buna!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 500 g varza dulce
  • 2 cepe
  • 2-3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 rosii
  • 50 g frunze de spanac
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 50 k ketchup rosii si ardei rosii
  • 30 ml ulei
  • 1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic)
  • 2 cuburi/lingurite concentrat vita/pui
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus de ou si smantana pentru dres

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

christyansen (Chef de cuisine)

f buna cu bors natural

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE SI CARTOFI