Ingrediente
500 g varza dulce, 2 cepe, 2-3 cartofi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 dovlecel, 1 ardei gras rosu, 3-4 rosii, 50 g frunze de spanac, cateva fire de patrunjel, 1 legatura leustean, 50 k ketchup rosii si ardei rosii, 30 ml ulei, 1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic), 2 cuburi/lingurite concentrat vita/pui, 2 lingurite zahar, sare, piper, 1 galbenus de ou si smantana pentru dres
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
26 voturi
Mod de preparare
Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma spanacul taiat marunt, cartofii si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 2 litri de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba. Lasati sa mai fiarba 10 minute, dregeti gustul de sare, piper. In supiera amestecati galbenusul cu 2-3 linguri de smantana, adaugati ciorba fierbinte, amestecand usor ca sa nu se taie galbenusul, garnisiti cu frunze de leustean.
Pofta buna.
husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010
Sper,Doina,ca ti-a trecut supararea. Glumeste ,in continuare!nu ne lipsi de experienta ta,culinara ! Si eu fac ciorba de varza,dar putin diferit;pun multe rosii.
Cami , 17 martie 2010
Si asta a fost modificata angro la norma. Felicitari
Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010
Hranitoare si buna!
mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009
Apetisanta!