autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VITA DE VARA

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
1,5 kg oase cu carne de vita, 2 l apa, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 1 ardei gras rosu, 4 rosii coapte, 100 ml suc rosii, 1 buchetel patrunjel, 1 buchetel leustean, 1 buchetel loboda, 50 g orez, 4 struguri de agurida (struguri), sare.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Carnea se lasa in apa la frigider 8 ore. Se spala pana ramane apa limpede si se pune la fiert la foc mic. Dupa primul clocot se spala iarasi pana ramane apa curata. Se pune la fiert pentru 1 ora, timp in care se ia spuma. Dupa 1 ora, se poate scoate carnea de pe oase, daca acestea sunt voluminoase.

In carnea fiarta se adauga ceapa taiata cuburi, morcovul ras, ardeii taiati cuburi mici si orezul. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi adaugam rosiile. In acest timp, separat, se fierbe bine agurida. Se scurge printr-o sita in oala, se adauga sucul de rosii, se sareaza dupa gust si se mai da cateva clocote. Se adauga verdeata, se acopera cu capacul si abia atunci inchidem focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE VITA DE VARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac (de post)

Ciorba de spanac (de post)

incepem cu spalatul spanacului in 3 ape. Dupa ce am spalat spanacul, punem uleiul la incins intro

5 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de gulii

Bors de gulii

Se curata legumele se spala si se taie dupa bunul plac.Se pun la calit morcovii, ceapa, ardeiul si

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Si eu fac ciorba acrita cu agurida sau cu prune si zarzare crude. Este foarte buna.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Foarte buna la gust voiam sa scriu ;))

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Foarte interesanta aceasta reteta.Pana acum nu am mai mancat o ciorba cu struguri de augurida.Eu in ciorba mea pun boabe de mazare si de porumb, care dau un aspect placut si sunt si foarte bun la gust.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 kg oase cu carne de vita
  • 2 l apa
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 rosii coapte
  • 100 ml suc rosii
  • 1 buchetel patrunjel
  • 1 buchetel leustean
  • 1 buchetel loboda
  • 50 g orez
  • 4 struguri de agurida (struguri)
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

16 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Si eu fac ciorba acrita cu agurida sau cu prune si zarzare crude. Este foarte buna.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde( à la Catalina)