autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VITEL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
500 kg piept de vitel, zarzavat pentru supa (morcov,telina,pastarnac,ardei gras), o ceapa, 3-4 rosii taiate cubulete sau pasate dupa ce au fost oparite 1 minut si decojite, sare, cimbru verde sau uscat, tarhon verde sau uscat, leustean verde, 1 l de bors, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 45 min

37 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa,morcovul,pastarnacul si telina.
Daca doriti puteti sa fierbeti si la oala sub presiune.
Intre timp ,rosiile taiate cubulete sau pasate si ardeiul gras taiat cubulete se inabuse putin.
Dupa ce carnea si restul zarzavaturilor sunt fierte, zarzavaturile se taie cubulete sau se paseaza ,se pun peste rosiile calite impreuna cu ardeii.Se adauga zeama de carne si se mai fierb putin la foc mic.Se adauga bucatile de carne si se potriveste de sare si condimente.Borsul dat in fiert se adauga in ciorba si cand este gata adaugati un ou batut si verdeata.
Daca doriti puteti pune si fidea sau taitei.Nu este obligatoriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE VITEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume la Crock Pot

Ciorba de vitel cu legume la Crock Pot

Am experimentat deja multe retete la Crock Pot si a venit vremea sa incerc si o ciorba. Cred ca deja

0 voturi    0 comentarii
6h 30 min
Supe de carne
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Draga Valentina si eu fac destul de des ciorba de vitel cu bors,dar cimbru si tarhon nu am pus niciodata,am sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit.Felicitari pentru reteta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    E tare buna ciorba!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Arata foarte bine aceasta ciorba.Eu nu am pus tarhon, cred ca ii da un gust bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

37 voturi

Ingrediente

  • 500 kg piept de vitel
  • zarzavat pentru supa (morcov,telina,pastarnac,ardei gras)
  • o ceapa
  • 3-4 rosii taiate cubulete sau pasate dupa ce au fost oparite 1 minut si decojite
  • sare
  • cimbru verde sau uscat
  • tarhon verde sau uscat
  • leustean verde
  • 1 l de bors
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
BORS TARANESC DE PUI