autor:

Dragos Florea

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vitel

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
300 grame carne de vita (preferabil de vitel),doi ardei rosii,doi ardei verzi (de marime medie),un morcov, rosii oparite si curatate de pielita,un cartof,o mana de fidea (se poate folosii cu succes si un snop mic de spaghete rupte in trei parti),o ceapa, legatura de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma inainte de punctul de fierbere. Intre timp se toaca zarzavatul marunt.Rosiile oparite si curatate de pielita ,se toaca marunt .Cand carnea e destul de fiarta (cam 80%) se adauga zarzavatul.E preferabil ca ciorba sa fiarba tot timpul cu capacul pus.Astfel aroma carnii nu se pierde.Se adauga si rosiile impreuna cu fideaua. Inainte sa inceapa sa fiarba carnea , nu uitati sa adaugati un pic de sare. In momentul in care puneti fideaua , adaugati restul ,(de sare) proband dupa gust,cantitatea dorita. Continuati sa fierbeti ciorba o jumatate de ora .Se poate verifica usor stadiul de fierbere,testand din cand in cand morcovul (e stiut faptul ca fierbe mai greu).Cand carnea si zarzavatul sunt bine patrunse , opriti focul si adaugati patrunjelul tocat. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume la Crock Pot

Ciorba de vitel cu legume la Crock Pot

Am experimentat deja multe retete la Crock Pot si a venit vremea sa incerc si o ciorba. Cred ca deja

0 voturi    0 comentarii
6h 30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Arata super si sunt convinsa ca este foarte buna.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Felicitari pentru prezentare!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

    Foarte aromata si elegant prezentata!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      f.bun!!!

    • Fara foto

      licu pop , 31 martie 2010

      Arata foarte bine...buna de dres...dupa pasti...

    • Fara foto

      Adina , 31 martie 2010

      Felicitari dle. bucatar! Bravo! Arata bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Bun,bun,bun...Arata tare bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 grame carne de vita (preferabil de vitel),doi ardei rosii,doi ardei verzi (de marime medie),un morcov, rosii oparite si curatate de pielita,un cartof,o mana de fidea (se poate folosii cu succes si un snop mic de spaghete rupte in trei parti),o ceapa, legatura de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Mancarica de castraveti murati

Mancarica de castraveti murati

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul

5 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super si sunt convinsa ca este foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta cu legume si smantana