autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vitel cu legume congelate

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, 500 g piept de vitel feliat, 300 g legume tocate congelate: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ardei rosu, 1 ceapa, 1-2 cartofi, 1,5 litri bors sau concentrat de bors, 2 lingurite leustean uscat, 3 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

37 voturi

Mod de preparare

Puneti carnea bine spalata la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa rece cu putina sare.
Intr-o alta oala puneti uleiul si legumele, asa inghetate cum le scoateti din congelator, eventual mai tocati ardeiul rosu, daca sunt bucatile mai mari.
Curatati si tocati marunt ceapa, apoi adaugati-o in oala in care se calesc legumele.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in patru pe lungime. Rasturnati jumatate din zeama in care fierbe carnea peste legume. Adaugati cartofii, concentratul si lasati sa fiarba la foc mic cu capac. Cand se inmoaie bine carnea (35-40 minute) o scoateti din oala, o portionati si o adaugati in ciorba, impreuna cu restul de zeama in care a fiert.
Puneti la fiert borsul (sau concentratul cu 1,5 litri de apa) si cand clocoteste turnati-l in ciorba. Adaugati leusteanul uscat maruntit si ciorba este gata. Daca aveti cateva frunzulite de patrunjel verde, puneti-le intregi in supiera. Va fi mai aspectuoasa, de efect.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu legume congelate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
ciorbita de fasole uscata

ciorbita de fasole uscata

Fasolea se spala si se opareste apoi se pune la fiert. Se picura putin ulei si se fierbe pana cand

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac

Ciorba de spanac

Se spala spanacul, apoi se pune intr-o oala sa se opareasca apoi se scurge de apa in care a fost,

12 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumia Certan , 08 februarie 2015

    mmmm

  • Fara foto

    tot io, diasporatu' , 11 iulie 2010

    De ce nu se chiama ciorba eschimoasa cu legume, daca tot is legumele congelate? Si uite asa se duce naibi cultura culinara romana...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    O ciorba de nota 10 !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Arata tare frumos!

    • Fara foto

      Andra , 07 iulie 2010

      Arata super bine pentru o reclama la Knorr... Ciorba asta e mult mai buna si sanatoasa daca nu adaugi pliculete si cubulete de prafuri "sanatoase"

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Bine mai arata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Este foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata f. bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Apetisanta si consistenta

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      foarte gustoasa e ciorbita ta!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      arata bine si eu o fac cam la fel numai ca pun legume proaspete si mai pun mazare si fasole verde

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

37 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g piept de vitel feliat
  • 300 g legume tocate congelate: morcovi
  • patrunjel
  • pastarnac
  • telina
  • ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1-2 cartofi
  • 1,5 litri bors sau concentrat de bors
  • 2 lingurite leustean uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

tot io, diasporatu'

De ce nu se chiama ciorba eschimoasa cu legume, daca tot is legumele congelate? Si uite asa se duce naibi cultura culinara romana...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pește