autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vitel cu legume congelate

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, 500 g piept de vitel feliat, 300 g legume tocate congelate: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ardei rosu, 1 ceapa, 1-2 cartofi, 1,5 litri bors sau concentrat de bors, 2 lingurite leustean uscat, 3 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Puneti carnea bine spalata la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa rece cu putina sare.
Intr-o alta oala puneti uleiul si legumele, asa inghetate cum le scoateti din congelator, eventual mai tocati ardeiul rosu, daca sunt bucatile mai mari.
Curatati si tocati marunt ceapa, apoi adaugati-o in oala in care se calesc legumele.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in patru pe lungime. Rasturnati jumatate din zeama in care fierbe carnea peste legume. Adaugati cartofii, concentratul si lasati sa fiarba la foc mic cu capac. Cand se inmoaie bine carnea (35-40 minute) o scoateti din oala, o portionati si o adaugati in ciorba, impreuna cu restul de zeama in care a fiert.
Puneti la fiert borsul (sau concentratul cu 1,5 litri de apa) si cand clocoteste turnati-l in ciorba. Adaugati leusteanul uscat maruntit si ciorba este gata. Daca aveti cateva frunzulite de patrunjel verde, puneti-le intregi in supiera. Va fi mai aspectuoasa, de efect.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu legume congelate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ciorba ardeleneasca cu pui

Taiati legumele marunt si le caliti cateva minute in uleiul incins. Adaugati bucatile de pui spalate

14 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumia Certan , 08 februarie 2015

    mmmm

  • Fara foto

    tot io, diasporatu' , 11 iulie 2010

    De ce nu se chiama ciorba eschimoasa cu legume, daca tot is legumele congelate? Si uite asa se duce naibi cultura culinara romana...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    O ciorba de nota 10 !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Arata tare frumos!

    • Fara foto

      Andra , 07 iulie 2010

      Arata super bine pentru o reclama la Knorr... Ciorba asta e mult mai buna si sanatoasa daca nu adaugi pliculete si cubulete de prafuri "sanatoase"

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Bine mai arata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Este foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata f. bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Apetisanta si consistenta

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      foarte gustoasa e ciorbita ta!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      arata bine si eu o fac cam la fel numai ca pun legume proaspete si mai pun mazare si fasole verde

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g piept de vitel feliat
  • 300 g legume tocate congelate: morcovi
  • patrunjel
  • pastarnac
  • telina
  • ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1-2 cartofi
  • 1,5 litri bors sau concentrat de bors
  • 2 lingurite leustean uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

tot io, diasporatu'

De ce nu se chiama ciorba eschimoasa cu legume, daca tot is legumele congelate? Si uite asa se duce naibi cultura culinara romana...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors din crap romanesc