autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
* 1 bucata frumoasa de antricot de vitel fara os, mai grasuta, cu firisoare de grasime (450-500 g), * 2 morcovi, * 1 ceapa mare + 1 ceapa mica, * 2 albituri (pastarnac/patrunjel/o bucata de telina), * 1 mana de spanac/stevie/loboda, * 1 legatura leustean, * 1,5 l bors (1/2 plic bors magic), * 4-5 linguri amestec pentru ciorbe, * 3 linguri orez, * 1 legatura patrunjel, * 3 lingurite baza pentru mancaruri (de vita), * 1 ardei kapia rosu/gogosar, * sare, piper, * pentru dres: otet, smantana, galbenus – dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru mancaruri. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 40-45 minute.
In timp ce fierbe ciorba, puneti la fiert borsul (sau 1.5 l apa + bors magic) si preparati perisoarele. Intr-un blender puneti restul de carne taiata cubulete, ceapa mica taiata bucati, patrunjelul verde taiat mare, o lingurita baza pentru mancaruri si mixati 8-10 secunde, apoi adaugati orezul inmuiat in apa. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari. Dupa ce a fiert ciorba scoateti legumele (le puteti folosi pentru o salata boeuf, de legume, etc.) adaugati verdeturile tocate si puneti sa fiarba la foc mic perisoarele, una cate una, apoi adaugati borsul.
Lasati perisoarele sa fiarba la foc foarte mic 10-12 minute, pana se ridica la suprafata. Atunci sunt fierte complet. Adaugati leusteanul tocat, puneti ciorba cu perisoare in farfurii, dregeti dupa gust si adaugati in fiecare farfurie cate o bucata de carne. Decorati cu verdeata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu legume si perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors din crap romanesc

Bors din crap romanesc

Se toaca ceapa marunt, morcovii se dau prin razatoarea mare, telina la fel, ardeii se taie fideluta

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu

14 voturi    15 comentarii
10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • * 1 bucata frumoasa de antricot de vitel fara os
  • mai grasuta
  • cu firisoare de grasime (450-500 g)
  • * 2 morcovi
  • * 1 ceapa mare + 1 ceapa mica
  • * 2 albituri (pastarnac/patrunjel/o bucata de telina)
  • * 1 mana de spanac/stevie/loboda
  • * 1 legatura leustean
  • * 1,5 l bors (1/2 plic bors magic)
  • * 4-5 linguri amestec pentru ciorbe
  • * 3 linguri orez
  • * 1 legatura patrunjel
  • * 3 lingurite baza pentru mancaruri (de vita)
  • * 1 ardei kapia rosu/gogosar
  • * sare
  • piper
  • * pentru dres: otet
  • smantana
  • galbenus – dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de varza noua