autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vitel cu tarhon

Autor: Andreea Vasile (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Vasile (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2005

Ingrediente
1 kg carne de vitel (rasol sau pulpa), 6-7 cartofi, 1 legatura zarzavat (morcov si patrunjel), 2 cepe mari, 1 ardei gras, 2-3 rosii, 3 linguri bulion, 2-3 legaturi tarhon verde (sau tarhon conservat in otet), ulei, 6-7 linguri otet, sare, boia, delikat sau vegeta, 2-3 oua.

Dificultate: Medie Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

Carnea de vitel se spala si se pune la fiert intr-o oala mare (carnea neportionata). Se aduna spuma formata de mai multe ori si se lasa la fiert acoperita pina se inmoaie carnea. Se adauga zarzavatul curatat intreg sau taiat si se mai lasa 1/2h dupa care se adauga cartofi taiati cubulete, ardeiul tocat marunt si rosiile decojite si taiate. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins pina devine aurie apoi se adauga bulionul, delikatul si boiaua. Aceasta compozitie se stinge cu zeama de carne si se toarna peste ciorba unde se adauga si tarhonul taiat, otetul si ouale batute din care se formeaza zdentisoare. Se mai fierbe aproximativ 1/2 h sa iasa aroma tarhonului dupa care se serveste cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Pregatiti zarzavatul: curatat, spalat, taiat cubulete. Spalati carnea, portionati-o. Turnati 3 litri

4 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de manzat

Ciorba de manzat

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert,

1 vot    0 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel (rasol sau pulpa)
  • 6-7 cartofi
  • 1 legatura zarzavat (morcov si patrunjel)
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii
  • 3 linguri bulion
  • 2-3 legaturi tarhon verde (sau tarhon conservat in otet)
  • ulei
  • 6-7 linguri otet
  • sare
  • boia
  • delikat sau vegeta
  • 2-3 oua.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare