autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vitel cu tarhon

Autor: Andreea Vasile (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Vasile (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2005

Ingrediente
1 kg carne de vitel (rasol sau pulpa), 6-7 cartofi, 1 legatura zarzavat (morcov si patrunjel), 2 cepe mari, 1 ardei gras, 2-3 rosii, 3 linguri bulion, 2-3 legaturi tarhon verde (sau tarhon conservat in otet), ulei, 6-7 linguri otet, sare, boia, delikat sau vegeta, 2-3 oua.

Dificultate: Medie Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

Carnea de vitel se spala si se pune la fiert intr-o oala mare (carnea neportionata). Se aduna spuma formata de mai multe ori si se lasa la fiert acoperita pina se inmoaie carnea. Se adauga zarzavatul curatat intreg sau taiat si se mai lasa 1/2h dupa care se adauga cartofi taiati cubulete, ardeiul tocat marunt si rosiile decojite si taiate. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins pina devine aurie apoi se adauga bulionul, delikatul si boiaua. Aceasta compozitie se stinge cu zeama de carne si se toarna peste ciorba unde se adauga si tarhonul taiat, otetul si ouale batute din care se formeaza zdentisoare. Se mai fierbe aproximativ 1/2 h sa iasa aroma tarhonului dupa care se serveste cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de lapte

Supa de lapte

Se pun la fiert laptele si apa. Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele

1 vot    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vitel

Ciorba taraneasca de vitel

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea. Legumele

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel (rasol sau pulpa)
  • 6-7 cartofi
  • 1 legatura zarzavat (morcov si patrunjel)
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii
  • 3 linguri bulion
  • 2-3 legaturi tarhon verde (sau tarhon conservat in otet)
  • ulei
  • 6-7 linguri otet
  • sare
  • boia
  • delikat sau vegeta
  • 2-3 oua.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba indiana de pui