Carnea de vitel se spala si se pune la fiert intr-o oala mare (carnea neportionata). Se aduna spuma formata de mai multe ori si se lasa la fiert acoperita pina se inmoaie carnea. Se adauga zarzavatul curatat intreg sau taiat si se mai lasa 1/2h dupa care se adauga cartofi taiati cubulete, ardeiul tocat marunt si rosiile decojite si taiate. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins pina devine aurie apoi se adauga bulionul, delikatul si boiaua. Aceasta compozitie se stinge cu zeama de carne si se toarna peste ciorba unde se adauga si tarhonul taiat, otetul si ouale batute din care se formeaza zdentisoare. Se mai fierbe aproximativ 1/2 h sa iasa aroma tarhonului dupa care se serveste cu ardei iute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii