autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de zarzavat cu mezeluri

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,5 I apa, 400 g morcovi, 250 g telina, 250 g patrunjel-pastîrnac, 150 g ceapa, 1 kg roşii, 100 g orez, sare dupa gust., , Pentru sotarea mezelurilor: 300 g mezeluri, 50 ml ulei, 5 g sare de lamaie, 1 legatura verdeata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi, morcovii se soteaza in ulei si se pun la fiert impreuna cu telina si albitura. In timpul fierberii se adauga orezul. Spre sfirşitul fierberii se pun rosiile curatate, spalate si taiate felii, se continua fierberea cca 15 minute.

Mezelurile taiate cuburi mici se soteaza in ulei si se pun in vasul cu ciorba. Se adauga sarea de lamâie dizolvata in putina ciorba si se controleaza gustul de sare. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zarzavat cu mezeluri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de ciolan

Bors de ciolan

Se taie in bucati mici ciolanul, se pune la fiert si se ia spuma. Se toaca in cubulete ceapa, morcovul,

5 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pastai uscate & boabe cu pastrama de pui

Ciorba de fasole pastai uscate & boabe cu pastrama de pui

Se pune fasolea boabe la inmuiat de seara, iar cea uscata se pune la inmuiat vre-o 2 ore. Se curata

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,5 I apa
  • 400 g morcovi
  • 250 g telina
  • 250 g patrunjel-pastîrnac
  • 150 g ceapa
  • 1 kg roşii
  • 100 g orez
  • sare dupa gust.
  • Pentru sotarea mezelurilor: 300 g mezeluri
  • 50 ml ulei
  • 5 g sare de lamaie
  • 1 legatura verdeata.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde