Carnea taiata in bucatele se pune in 3 l apa rece cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba, circa o ora, la foc mijlociu. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri, mari, se calesc separat, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu varza taiata ca fideaua, lasindu-se sa fiarba impreuna pina cind se moaie bine carnea (trebuie sa fiarba cca 2-3 ore; daca este mai batrina, chiar mai mult).In oala sub presiune, fierbe in jumatate de timp impreuna cu zarzavatul care se caleste inainte direct in oala; apoi, se adauga apa rece cca 2 l si carnea, o lingurita rasa de sare, se asaza capacul si se lasa sa fiarba cca 1 1/2 ora,calculind timpul, de cind au inceput sa iasa primii vapori prin ventil; atunci, se reduce focul la minim si se fierbe in continuare.Cind s-a scurs timpul afectat fierberii, se raceste oala, si se desarta continutul in oala obisnuita.In oricare varianta se pregateste ciorba, cind carnea este bine fiarta , se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii si rosiile taiate felii, sau numai suc de rosii (iarna), cimbru si marar.Cind toate sint fierte , se sareaza, se acreste,completind lichidul dupa gust, si, pentru aroma, se adauga frunze de tarhon sau leustean si un virf de cutit cu piper (facultativ).
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii