autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba din carne de porc

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
1kg carne de porc cu os(rasol sau coaste), 2-3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1 pastarnac radacina, 1 ceapa uscata, ½ telina, 2 ardei grasi, 2-3 rosii(sau o cutie rosii in suc ), 2 l apa, 1 l bors proaspat, 2 oua, 1 legatura leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub presiune).Dupa ce a fiert carne pe treisferturi se adauga zarzavatul tocat cubulete si sarea dupa gust.Se lasa sa fiarba pana ce carnea este bine facuta,apoi se adauga rosiile se mai lasa 5-10 minute sa fiarba si se adauga borsul..Cine prefera poate aduga si putina fidea. Se drege cu zdrente de ou si leustean
Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din carne de porc cu os si zeama de varza

Ciorba din carne de porc cu os si zeama de varza

Se pune carnea la fiert. Cand face spuma se strange bine spuma pana nu mai ramane nimic. Se fierbe

17 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

340 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    silvia arata tare bine ciorba ta sanatate multa sa poti sa ne dai retete multe

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Hmmm,ce bunatate de ciorbita!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Deliios

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de porc cu os(rasol sau coaste)
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 pastarnac radacina
  • 1 ceapa uscata
  • ½ telina
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii(sau o cutie rosii in suc )
  • 2 l apa
  • 1 l bors proaspat
  • 2 oua
  • 1 legatura leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Somon si pastrav la cuptor

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

vio.vio (Chef de cuisine)

silvia arata tare bine ciorba ta sanatate multa sa poti sa ne dai retete multe

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe