autor:

gicuta

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Ciorba din oase de porc si smantana

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2015

Ingrediente
1 kg oase de porc (cu carnita), o ceapa potrivita, ardei gras verde si rosu(eu am avut congelat), o telina mica, 3 cartofi, 3 linguri de smantana, 2 oua, zeama de la o lamaie, sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Mai intai spalam oasele bine si le punem la fiert in 4 litri de apa, adaugand un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza.

Legumele le curatam si le spalam.Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar cartofii ii taiem in bucati potrivite.

Dupa ce oasele au fiert aproximativ 30 minute, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se desprinde usor carnea de pe oase.

Scoatem oasele cu o spumiera si cand se racoresc alegem carnea de pe ele si o punem in ciorba.

Batem smantana cu ouale, diluam amestecul cu un polonic de ciorba fierbinte si-l adaugam in oala.

Lasam sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Adaugam patrunjel verde in oala sau in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute cu susan, in sos

Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele

14 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc (cu carnita)
  • o ceapa potrivita
  • ardei gras verde si rosu(eu am avut congelat)
  • o telina mica
  • 3 cartofi
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute, iaurt cu menta.