Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg oase de vita cu carne, os cu maduva si os sita
  • 300 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 cub/lingurita concentrat vita/legume
  • 2 litri bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 ou
  • 2 linguri orez
  • 10 ml ulei
  • 50 ml smantana (optional)
  • sare, piper, 1-2 lingurite zahar

Mod de preparare

Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, curatate si spalate. Pastrati o ceapa pentru perisoare. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 1 ora.

Tocati marunt ceapa ramasa si caliti-o in ulei, adaugati putina sare si piper. Peste carnea tocata puneti ceapa calita, 1 ou si orez si omogenizati compozitia. Strecurati intr-o oala zeama de pe oase si tocati marunt legumele fierte. Adaugati legumele tocate in ciorba, dregeti gustul de sare si piper, adaugati zaharul si borsul clocotit, leustean tocat.

Luati un fund de lemn, udati-l cu apa si puneti pe el perisoarele, cam de 1,5-2 cm diametru, formandu-le cu mainile ude sau unse cu putin ulei. Dati focul mic, ca sa nu clocoteasca ciorba si puneti perisoarele la fiert. Dupa aproximativ 10-15 minute, cand se ridica deasupra, sunt fierte. Adaugati leustean tocat si puneti ciorba in supiera. Cine doreste o poate drege cu smantana.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise