autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Ingrediente
1,2-1,5 kg oase de vita cu carne, os cu maduva si os sita, 300 g carne tocata de vita, 2 cepe, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 cub/lingurita concentrat vita/legume, 2 litri bors, 1 legatura leustean, 1 ou, 2 linguri orez, 10 ml ulei, 50 ml smantana (optional), sare, piper, 1-2 lingurite zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

36 voturi

Mod de preparare

Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, curatate si spalate. Pastrati o ceapa pentru perisoare. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 1 ora.
Tocati marunt ceapa ramasa si caliti-o in ulei, adaugati putina sare si piper. Peste carnea tocata puneti ceapa calita, 1 ou si orez si omogenizati compozitia. Strecurati intr-o oala zeama de pe oase si tocati marunt legumele fierte. Adaugati legumele tocate in ciorba, dregeti gustul de sare si piper, adaugati zaharul si borsul clocotit, leustean tocat.
Luati un fund de lemn, udati-l cu apa si puneti pe el perisoarele, cam de 1,5-2 cm diametru, formandu-le cu mainile ude sau unse cu putin ulei. Dati focul mic, ca sa nu clocoteasca ciorba si puneti perisoarele la fiert. Dupa aproximativ 10-15 minute, cand se ridica deasupra, sunt fierte. Adaugati leustean tocat si puneti ciorba in supiera. Cine doreste o poate drege cu smantana.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de vacuta cu perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Curatam ciocanelele de pielite, le spalam si le punem la fiert. Tocam legumele si le calim in ulei.

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Arata senzational !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Felicitari Doina ,ciorbita ta este foarte buna ca de altfel toate retetele tale !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Este super !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      E foarte gustoasa, imi place ca adaugi leustean, si noi consumam leusteanul, de abia astept sa rasara.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Multumesc. Intr-adevar este buna.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Minunata ciorba !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Felicitari,este o ciorbita pe cinste!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc, Carmen. Voi cauta reteta ta de ciorba.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Si eu tot ciorba de perisoare am draga Doinita,cu ocazia asta mi-ai adus aminte ca trebuie sa o postez aici.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult. Va pup.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bunaaaaaaa. Rau de tot

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Cred ca este delicioasa...

    • Menuca

      Menuca (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Este foarte buna

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Very good!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

36 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg oase de vita cu carne
  • os cu maduva si os sita
  • 300 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 cub/lingurita concentrat vita/legume
  • 2 litri bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 ou
  • 2 linguri orez
  • 10 ml ulei
  • 50 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari Doina ,ciorbita ta este foarte buna ca de altfel toate retetele tale !

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos cu taietei de casa