autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba greceasca

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare, , 1 morcov, , telina (cca 300 g), , o ceapa de marime mijlocie, , 30 g orez, , o lamaie, , un galbenus, , 100 ml smintina sau 200 ml iaurt, , patrunjel, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

185 voturi

Mod de preparare

Carnea, taiata in bucatele, se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cit mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc.



Cind clocoteste, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pina cind se moaie bine toate si apoi se strecoara.



Se pune orezul, amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se fierbe 20 minute.



In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completind pina la 2l apa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu virf de "Vegeta", lasind sa mai fiarba citeva clocote.



Se ia apoi de pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamiie (specificul ei) si se drege cu galbenus si smintina sau iaurt. Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt.
Carnea, taiata in bucatele, se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de cartofi cu leuştean

Ciorbă de cartofi cu leuştean

1. Se taie mărunt morcovul, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se înăbuşă într-o

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
bors de crap

bors de crap

se curata ceapa , morcovul, ardeiul se taie bucatele si se pun la fiert cu sare. cand sunt fierte

8 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

185 voturi

Ingrediente

  • maruntaie si carne din spate
  • cu mai mult os
  • de la pui sau de la alta pasare
  • 1 morcov
  • telina (cca 300 g)
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 30 g orez
  • o lamaie
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau 200 ml iaurt
  • patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Zama cu afumatura

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe