autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA GRECEASCA

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
Maruntaie si carne din spate cu mai mult os de la pui sau de la alta pasare, morcov, patrunjel, telina(cca 300 g), oceapa de marime mijlocie, 30 g orez, o lamiie, un galbenus, 100 ml smintina sau 200 ml iaurt, patrunjel, sare.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cit mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun,apoi se pune pe foc.Cind clocoteste, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic,acoperite, pina cind se moaie bine toate si apoi se strecoara.Se pune orezul, amestecind bine ca sa nu selipeasca de fundul oalei si se fierbe 20 minute.In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completind pina la 2l apa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu virf de \"Vegeta\", lasind sa mai fiarba citeva clocote.Se ia apoide pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamiie (specificul ei) si se drege cu galbenus si smintina sau iaurt.Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA GRECEASCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)

Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)

Intro oala de 3 litri punem apa la fiert. Cand fierbe apa, adaugam ceapa (curatata, spalata, taiata

2 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de somon

ciorba de somon

Se curata zarzavatul, se spala, se taie si se pune la innabusit cu uleiul si 2 linguri apa + orezul

11 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    vadis69 , 03 martie 2009

    Carnea de pui fierbe asa repede? In cateva clocote?

Dificultate

Medie

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • Maruntaie si carne din spate cu mai mult os de la pui sau de la alta pasare
  • morcov
  • patrunjel
  • telina(cca 300 g)
  • oceapa de marime mijlocie
  • 30 g orez
  • o lamiie
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau 200 ml iaurt
  • patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
Fara foto

vadis69

Carnea de pui fierbe asa repede? In cateva clocote?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din pulpa de curcan cu legume