autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba lipoveneasca.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
2 kg peste combinat(crap,salau,biban,caras)., 3 cartofi., 2 ardei grasi(unul rosu,unul verde)., 2 morcovi., 3 sau 4 cepe., 3 rosii,sau o cutie de rosii tocate in bulion(Pomodore)., 1 legatura patrunjel., 1 capatana usturoi., 5 linguri cu ulei., sare, iuti.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele si il taiem in bucati mari,pe care le crestam din loc in loc.Curatam si spalam legumele.Taiem ardeii grasi marunt,cartofii ii taiem in patru,ceapa o lasam intreaga,iar morcovii ii dam pe razatoarea mica.Aceasta ciorba se face la ceaun(daca avem),dar o putem face si intr-o oala de cel putin 6 litri.Se adauga intr-o oala legumele,apa sa fie putin sarata.Atentionez ca ardeii grasi eu ii pun la urma odata cu patrujelul amestecat,pentru ca da o savoare extraordinar de buna ciorbei.Dupa ce au fiert legumele punem pestele si stim ca acest ingredient fierbe foarte repede,asa ca lasam cel putin 10-15 minute si la urma adaugam cutia cu rosii decojite in bulion si trei linguri de ulei(eu pun ulei de masline).Punem sare si otet dupa gust si stingem focul, adaugand patrunjelul tocat fin cu adeiul gras la fel tocat fin.Preparam un sos de usturoi zdrobit si cele 2 linguri de ulei de masline ce ne-au mai ramas.Scoatem pe un platou pestele si il aducem la masa impreuna cu ciorba,otet,ardeii iuti si sosul de ustutoi.Se poate servi cu o mamaliguta si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba lipoveneasca." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

1. Punem 4 l apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa tocata marunt;

12 voturi    14 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PUI

CIORBA DE PUI

1.Carnea se spala bine,se pune la fiert in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati zarzavatul taiat

50 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tirichita Ion Constantin , 28 august 2013

    binisor, pentru incepatori

  • Fara foto

    sanlav , 23 martie 2010

    Scuze pt intrebare: Cind a-ti fost ultima oara cu o barca de lipoveni prin padurea Letea, spre exemplu ??? Reteta asta nu are nimic (repet: nimic) lipovenesc in ea...iar gustul... pt cine a mincat in Delta...nu se compara cu o reteta de oras. Tip: 2 marimi de peste in 2 transe la gatit ??? Plus citeva alte smecherii simple care chiar fac diferenta? Pacat ca toti romanii de acasa suntem experti in ce nu stim real. Stiu ca acest comentariu va fi sters

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Asta da reteta de ciorba de peste!De la mama ei de-acasa!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg peste combinat(crap,salau,biban,caras).
  • 3 cartofi.
  • 2 ardei grasi(unul rosu,unul verde).
  • 2 morcovi.
  • 3 sau 4 cepe.
  • 3 rosii,sau o cutie de rosii tocate in bulion(Pomodore).
  • 1 legatura patrunjel.
  • 1 capatana usturoi.
  • 5 linguri cu ulei.
  • sare, iuti.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

sanlav

Scuze pt intrebare: Cind a-ti fost ultima oara cu o barca de lipoveni prin padurea Letea, spre exemplu ??? Reteta asta nu are nimic (repet: nimic) lipovenesc in ea...iar gustul... pt cine a mincat in Delta...nu se compara cu o reteta de oras. Tip: 2 marimi de peste in 2 transe la gatit ??? Plus citeva alte smecherii simple care chiar fac diferenta? Pacat ca toti romanii de acasa suntem experti in ce nu stim real. Stiu ca acest comentariu va fi sters

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de curechi proaspat