Curatam pestele si il taiem in bucati mari,pe care le crestam din loc in loc.Curatam si spalam legumele.Taiem ardeii grasi marunt,cartofii ii taiem in patru,ceapa o lasam intreaga,iar morcovii ii dam pe razatoarea mica.Aceasta ciorba se face la ceaun(daca avem),dar o putem face si intr-o oala de cel putin 6 litri.Se adauga intr-o oala legumele,apa sa fie putin sarata.Atentionez ca ardeii grasi eu ii pun la urma odata cu patrujelul amestecat,pentru ca da o savoare extraordinar de buna ciorbei.Dupa ce au fiert legumele punem pestele si stim ca acest ingredient fierbe foarte repede,asa ca lasam cel putin 10-15 minute si la urma adaugam cutia cu rosii decojite in bulion si trei linguri de ulei(eu pun ulei de masline).Punem sare si otet dupa gust si stingem focul, adaugand patrunjelul tocat fin cu adeiul gras la fel tocat fin.Preparam un sos de usturoi zdrobit si cele 2 linguri de ulei de masline ce ne-au mai ramas.Scoatem pe un platou pestele si il aducem la masa impreuna cu ciorba,otet,ardeii iuti si sosul de ustutoi.Se poate servi cu o mamaliguta si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii