autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba lipoveneasca.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
2 kg peste combinat(crap,salau,biban,caras)., 3 cartofi., 2 ardei grasi(unul rosu,unul verde)., 2 morcovi., 3 sau 4 cepe., 3 rosii,sau o cutie de rosii tocate in bulion(Pomodore)., 1 legatura patrunjel., 1 capatana usturoi., 5 linguri cu ulei., sare, iuti.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatam pestele si il taiem in bucati mari,pe care le crestam din loc in loc.Curatam si spalam legumele.Taiem ardeii grasi marunt,cartofii ii taiem in patru,ceapa o lasam intreaga,iar morcovii ii dam pe razatoarea mica.Aceasta ciorba se face la ceaun(daca avem),dar o putem face si intr-o oala de cel putin 6 litri.Se adauga intr-o oala legumele,apa sa fie putin sarata.Atentionez ca ardeii grasi eu ii pun la urma odata cu patrujelul amestecat,pentru ca da o savoare extraordinar de buna ciorbei.Dupa ce au fiert legumele punem pestele si stim ca acest ingredient fierbe foarte repede,asa ca lasam cel putin 10-15 minute si la urma adaugam cutia cu rosii decojite in bulion si trei linguri de ulei(eu pun ulei de masline).Punem sare si otet dupa gust si stingem focul, adaugand patrunjelul tocat fin cu adeiul gras la fel tocat fin.Preparam un sos de usturoi zdrobit si cele 2 linguri de ulei de masline ce ne-au mai ramas.Scoatem pe un platou pestele si il aducem la masa impreuna cu ciorba,otet,ardeii iuti si sosul de ustutoi.Se poate servi cu o mamaliguta si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba lipoveneasca." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde-reteta bunicii

Ciorba de salata verde-reteta bunicii

Se spala bine salata si se taie pestisori,se taie carnatul cit mai marunt Se rade ceapa mare si

21 voturi    5 comentarii
15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Se curata si se taie morcovii cubulete, ardeiul, ceapa si se calesc in ulei. Se adauga boiaua de

13 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tirichita Ion Constantin , 28 august 2013

    binisor, pentru incepatori

  • Fara foto

    sanlav , 23 martie 2010

    Scuze pt intrebare: Cind a-ti fost ultima oara cu o barca de lipoveni prin padurea Letea, spre exemplu ??? Reteta asta nu are nimic (repet: nimic) lipovenesc in ea...iar gustul... pt cine a mincat in Delta...nu se compara cu o reteta de oras. Tip: 2 marimi de peste in 2 transe la gatit ??? Plus citeva alte smecherii simple care chiar fac diferenta? Pacat ca toti romanii de acasa suntem experti in ce nu stim real. Stiu ca acest comentariu va fi sters

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Asta da reteta de ciorba de peste!De la mama ei de-acasa!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 kg peste combinat(crap,salau,biban,caras).
  • 3 cartofi.
  • 2 ardei grasi(unul rosu,unul verde).
  • 2 morcovi.
  • 3 sau 4 cepe.
  • 3 rosii,sau o cutie de rosii tocate in bulion(Pomodore).
  • 1 legatura patrunjel.
  • 1 capatana usturoi.
  • 5 linguri cu ulei.
  • sare, iuti.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

sanlav

Scuze pt intrebare: Cind a-ti fost ultima oara cu o barca de lipoveni prin padurea Letea, spre exemplu ??? Reteta asta nu are nimic (repet: nimic) lipovenesc in ea...iar gustul... pt cine a mincat in Delta...nu se compara cu o reteta de oras. Tip: 2 marimi de peste in 2 transe la gatit ??? Plus citeva alte smecherii simple care chiar fac diferenta? Pacat ca toti romanii de acasa suntem experti in ce nu stim real. Stiu ca acest comentariu va fi sters

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura