Ciorba lipoveneasca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg peste combinat(crap,salau,biban,caras).
  • 3 cartofi.
  • 2 ardei grasi(unul rosu,unul verde).
  • 2 morcovi.
  • 3 sau 4 cepe.
  • 3 rosii,sau o cutie de rosii tocate in bulion(Pomodore).
  • 1 legatura patrunjel.
  • 1 capatana usturoi.
  • 5 linguri cu ulei.
  • sare,piper,otet,ardei iuti.

Mod de preparare

Curatam pestele si il taiem in bucati mari,pe care le crestam din loc in loc.Curatam si spalam legumele.Taiem ardeii grasi marunt,cartofii ii taiem in patru,ceapa o lasam intreaga,iar morcovii ii dam pe razatoarea mica.Aceasta ciorba se face la ceaun(daca avem),dar o putem face si intr-o oala de cel putin 6 litri.Se adauga intr-o oala legumele,apa sa fie putin sarata.Atentionez ca ardeii grasi eu ii pun la urma odata cu patrujelul amestecat,pentru ca da o savoare extraordinar de buna ciorbei.Dupa ce au fiert legumele punem pestele si stim ca acest ingredient fierbe foarte repede,asa ca lasam cel putin 10-15 minute si la urma adaugam cutia cu rosii decojite in bulion si trei linguri de ulei(eu pun ulei de masline).Punem sare si otet dupa gust si stingem focul, adaugand patrunjelul tocat fin cu adeiul gras la fel tocat fin.Preparam un sos de usturoi zdrobit si cele 2 linguri de ulei de masline ce ne-au mai ramas.Scoatem pe un platou pestele si il aducem la masa impreuna cu ciorba,otet,ardeii iuti si sosul de ustutoi.Se poate servi cu o mamaliguta si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise