autor:

cristina i.

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba mea de perisoare

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
1 ceapa, morcovi, patrunjel,marar,3 cartofi,pasta de tomate,500 gr carne tocata amestec,1 ou,sare,vegeta,2 linguri de orez,putina varza murata si zeama de varza acra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune oala la fiert,cand fierbe apa se pune zarzavatul tocat se lasa la fiert si se prepara perisoarele din carnea tocata,1 ou,sare,vegeta,orezul, se amesteca si se formeaza perisoarele care se adauga in oala.Se pune apoi 1-2 maini de varza acra tocata (noua asa ne plac ciorbele mai acre).Se lasa la fiert (perisoarele se vor ridica la suprafata) cam 1 ora,se adauga cartofii curatati si taiati bucatele mici.Dupa ce au fiert si cartofii se adauga zeama de varza dupa cat vreti sa fie ciorba de acra,putina pasta de tomate si se mai da un clocot apoi se adauga marar tocat.Mie vara imi place sa pun in aceasta ciorba mai multe zarzavaturi din care am pe acasa(telina,gulie,fasole verde,mazare etc)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba mea de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la foc o oala cu apa,cand fierbe se pune carnea taiata bucatele potrivite(eu folosesc spatele

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Imi place ciorbita ta...Indiferent de reteta ciorba de perisoare ramane preferata mea...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Sunt bucuroasa ca esti in lista mea de prieteni.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Sunt total de acord cu tine cristina i. in ceea ce priveste raspunsul tau pentru valentina. Fiecare gateste dupa cum stie (vrea) si dupa gustul sau sau al familiei sale. De pe acest site trebuie sa inveti, sa te perfectionezi sau doar sa te minunezi..........

    • Fara foto

      andrada rusu , 16 aprilie 2009

      E super reteta..eu de cand ma stiu ,bunica mea scumppa asa ne face ciorba de perisoare..nici nu mi-o pot imagina fara varza acra din ea..multumim pentu retete!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Multumesc Cristina,si eu o fac cateodata cu bors,dar imi place mai mult zeama de varza pentru ca bors nu stiu sa fac iar cel cumparat nu prea e pe gustul meu.

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Si eu pun pasta de tomate, doar ca acresc cu bors de putina. felicitari pentru reteta!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2009

      Sunt de acord cu tine Valentina,dar dupa cum spune si denumirea retetei este ciorba mea de perisoare,subliniez inca odata,si mie si familiei mele asa ne place mai mult.Cred ca este mai important sa gatim pe gustul si placerea noastra,nu dupa anumite standarde . Cred ca asta este si scopul acestui site sa schimbam impresii.

    • Fara foto

      valentina , 08 aprilie 2009

      Sunt bucatareasa de peste 30 de ani. La ciorba de perisoare in nici un caz nu se pune varza acra, zeama de varza sau pasta de tomate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa, morcovi, patrunjel,marar,3 cartofi,pasta de tomate,500 gr carne tocata amestec,1 ou,sare,vegeta,2 linguri de orez,putina varza murata si zeama de varza acra.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place ciorbita ta...Indiferent de reteta ciorba de perisoare ramane preferata mea...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura