Ingrediente
6-700 g cartofi, 2 morcovi, 1-2 cepe, 1-2 fire ceapa verde, 1/2 gogosar rosu, 300 ml smantana, 1 l lapte prins, 2 oua, 2 linguri ulei, leustean, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
Pregatim aparatul, apasam MENU si selectam FRY pentru 7 minute, apasam START.
Uleiul il incalzim in vasul aparatului si adaugam ceapa verde, morcovii si gogosarul.Amestecam si inchidem capacul. Dupa 5 minute adaugam cartofii .
Adaugam o cana cu apa , ceapa si lasam 2 minute sa fiarba.
Selectam apoi STEW pentru 45 de minute, adaugam apa mecesara pina la limita indiata, asezonam si inchidem capacul. Apasam START.
Dupa ce a expirat timpul, scoatem aparatul din priza si rasturnam ciorba intr-un vas.
Smantana o amestecam cu laptele brins si cu ouale batute. Adaugam 2 polonice cu ciorba fierbinte, amestecam si rasturnam compozitia in ciorba. Amestecam, asezonam daca mai este cazul si presaram deasupra leustean tocat.
Servim ciorba alaturi de ardei iute.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/11/ciorba-moldoveneasca-de-cartofi-dresala.html