Ingrediente
un piept de pui, 2 morcovi, 1 păstârnac, o rădăcină mică de țelină, 4-5 căței de usturoi, o ceapă mică, 5-6 boabe de piper, piper măcinat și sare după gust, 3 gălbenușuri, 300 ml smântână grasă ( ideal ar fi să folosiți smântână de țară, astfel ciorba nu se va tăia ), 2 linguri oțet sau 3 linguri zeamă de lămâie, verdeață de pătrunjel tocată
Dificultate: Medie | Timp: 3h
17 voturi
Mod de preparare
Se taie carnea fâșii iar legumele se rad pe răzătoarea mare ( mai puțin ceapa, pe care o aruncăm ), apoi se adaugă în zeama strecurată și se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă usturoiul pisat, sarea și piperul măcinat.
La final, smântâna se bate cu gălbenușurile și oțetul, se lungește cu puțină zeamă și se toarnă peste ciorbă.
Se mai dă un clocot și ciorba este gata. În farfurie am presărat pătrunjelul tocat.
Pont 1:
În rețeta originală se adaugă și cimbru, și foi de dafin.
Pont 2:
Merge foarte bine atât cu ardei iuți proaspeți sau murați, dar și cu salată de ceapă și usturoi.
Poftă bună!
Rita Ilieş , 12 aprilie 2014
deliciossssss
Evelin Coteanu , 12 aprilie 2014
deliciossssss
Atena Pop , 11 aprilie 2014
Ciorba asta o mai fac si inlocuind carnea cu ciuperci pleurotus.Este la fel de buna.