Reteta postata pe: 29 aprilie 2009
Ingrediente
1 pui intreg, 2 morcovi,1 pastarnac,1 ceapa,1 ardei gras,telina., 5 galbenusuri,200 gr.smantana,2 linguri de faina,7-8 catei de usturoi,zeama de la 2 lamai, si piper dupa gust,1-2 cuburi delikat pentru cine prefera.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg,se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe oase.Se scoate puiul si se lasa la racit iar zarzavatul se scoate si el.Zeama trebuie sa fie fara legume.(pot fi consumate ca atare)Apoi se adauga zeama de lamaie,usturoiul pisat,iar galbenusurile se freaca cu 2 linguri de faina si smantana si se subtiaza cu 1-2 polonicuri de supa,se toarna peste ciorba.Cand puiul s-a racit,se scoate pielita si toata carnea de pe oase si se adauga in ciorba bucatele.Se mai lasa sa dea un clocot si e gata.Cine prefera poate sa puna otet in loc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA RADAUTEANA" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se
17 voturi
6 comentarii
3h
Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime
2 voturi
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Si eu fac aceasta ciorba doar din piept de pui,pentru ca asa ii place fetitei mele.E grozava!
Vlad (Maestru bucatar) , 13 iulie 2009
Este intradevar o ciorba nemaipomenit de buna, eu am descoperit`o acum 2 ani singura diferenta este ca eu folosesc numai piept de pui si il fac zdrente(cu 2 furculite il rup de`a lungul fibrei)asa capata o textura mai interesanta.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
E preferata mea!!
Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
Este o ciorba minunata !!!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009
Ahhhhhh ce pofta imi este de o ciorba radauteana,10 pentru prezentare.