autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA RADAUTEANA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
1 pui intreg, 2 morcovi, pastarnac,1 ceapa, ardei gras,telina., 5 galbenusuri,200 gr.smantana,2 linguri de faina,7-8 catei de usturoi, de la 2 lamai,sare si piper dupa gust,1-2 cuburi delikat pentru cine prefera.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

32 voturi

Mod de preparare

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg,se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe oase.Se scoate puiul si se lasa la racit iar zarzavatul se scoate si el.Zeama trebuie sa fie fara legume.(pot fi consumate ca atare)Apoi se adauga zeama de lamaie,usturoiul pisat,iar galbenusurile se freaca cu 2 linguri de faina si smantana si se subtiaza cu 1-2 polonicuri de supa,se toarna peste ciorba.Cand puiul s-a racit,se scoate pielita si toata carnea de pe oase si se adauga in ciorba bucatele.Se mai lasa sa dea un clocot si e gata.Cine prefera poate sa puna otet in loc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA RADAUTEANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana

Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul

188 voturi    32 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana

Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Imi place este o bunatate !

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Este preferata mea!

  • Fara foto

    carmen (Bucatar) , 15 februarie 2011

    Azi este prima zi in care am gatit aceasta ciorba. dar........... am pus smantana cu oul cand era supa clocotita (am citit tarziu comentariile) asa ca ..... arata cam ciudat. Dar la gust este .........deliciosa.... asta este invatam din greseli......

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Si eu fac aceasta ciorba doar din piept de pui,pentru ca asa ii place fetitei mele.E grozava!

    • Fara foto

      Vlad (Maestru bucatar) , 13 iulie 2009

      Este intradevar o ciorba nemaipomenit de buna, eu am descoperit`o acum 2 ani singura diferenta este ca eu folosesc numai piept de pui si il fac zdrente(cu 2 furculite il rup de`a lungul fibrei)asa capata o textura mai interesanta.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      E preferata mea!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Este o ciorba minunata !!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Ahhhhhh ce pofta imi este de o ciorba radauteana,10 pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

32 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • 2 morcovi, pastarnac,1 ceapa, ardei gras,telina.
  • 5 galbenusuri,200 gr.smantana,2 linguri de faina,7-8 catei de usturoi, de la 2 lamai,sare si piper dupa gust,1-2 cuburi delikat pentru cine prefera.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
MACROU LA CUPTOR

MACROU LA CUPTOR

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza pestele se condimenteaza,se toarna apa si vinul

13 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oaie