autor:

Diana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
- 3 morcovi mari, - 2 cartofi, - 2 cepe, - 3 bucati de piept de pui, - 4 galbenuse de ou, - 4 linguri de faina, - 600 ml smantana, - sare, - piper, - 3 foi de dafin, - mujdei de usturoi, - otet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Morcovii se taie pe lungime in 2.
Cartofii se taie in 2, la fel si cepele.
Se pun la fiert, legumele curatate si taiate (ca in descrierea de mai sus) impreuna cu bucatile de piept de pui si foile de dafin, intr-o oala mare de ciorba.

Se fierb cca.40-50 min (pana cand carnea de pui e fiarta).

Dupa fierbere se scot din oala bucatile de piept si legumele. Se taie in bucati mici DOAR pieptul si buc. de morcov.

Separat se amesteca galbenusurile cu smantana si faina. In acest amestec se adauga putina zeama fiebinte, dupa care intreaga compozitie se adauga in restul de zema din oala.
Se adauga apoi si bucatile din pieptul de pui si morcov.
Se adauga sare si piper, dupa gust.

Se mai lasa la fiert cca. 20-30 min.

Cand se serveste se adauga, la fiecare, usturoi (mujdei) si otet, dupa gust.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii.

13 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei.

46 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Imi place foarte mult aceasta ciorba!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O ciorba minunata!

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Eu mai pun radacinoase (albitura) pe care, dupa ce au fiert, le pasez. Pun si morcov la fiert, dar nu il pastrez. In schimb, pentru gust, dar si pentru colorit, pun rondele de ardei iute.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Eu o fac fara foi de dafin si usturoiul il pun in oala nu in farfurie...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Imi place tare mult aceasta reteta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 3 morcovi mari
  • - 2 cartofi
  • - 2 cepe
  • - 3 bucati de piept de pui
  • - 4 galbenuse de ou
  • - 4 linguri de faina
  • - 600 ml smantana
  • - sare
  • - piper
  • - 3 foi de dafin
  • - mujdei de usturoi
  • - otet.

Raporteaza reteta

Retete
de Diana
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanila, esenta de rom si mirodeniile. Intr-o tava

51 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofii se curata si se pun la fiert cu, condimente (sare, piper, rozmarin) dupa gust. Cand au fiert

9 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Puiul se taie cubulete si se caleste in unt/margarina aprox 20min. Se adauga ciupercile si condimentele,

9 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult aceasta ciorba!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vita cu fasole verde