Ciorba Radauteana

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ciorba Radauteana

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 1 telina potrivita
  • 4 sau 5 morcovi
  • 3 cartofi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 ardei grasi rosii
  • 400 gr smantana(15% grasime)
  • 3 oua
  • frunze de leustean
  • frunze patrunjel
  • sare,piper roz proaspat macinat,menta uscata sau verde,vegeta fara sare.

Mod de preparare

Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul pentru ciorba.Dupa ce am spumuit(am luat spuma la ciorba),punem zarzavatul peste carnita,sa fiarba.Dupa ce a fiert zarzavatul il scoatem si il bagam la robot pentru pasat.Carnea eu personal o desfac in suvite(doi piepti ii desfac suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).Separat imi pastrez o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.Pun zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adaug jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.Cealalta jumatate de capatana pisata o diluez cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut Brenac.Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il pot folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciobita.Dupa ce au fiert toate,adaugam zeama de la o lamaie, inchidem focul la ciorba,punem capacul si lasam sa se linisteasca.Separat batem doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care am oprit-o de la ciorba.Ca sa se desfaca bine, le bagam la blender si apoi amestecam cu ciorba din oala.Mentionez ca eu am pus la inceput doar un ardei gras rosu,dar mi-a placut culoarea si atunci am mai scos unul din congelator(se vede in poze).Se serveste cu un ardei iute.Pe marginea unui castronel este pus un ardei iute rosu taiat si curatat de seminte.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor