autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba Radauteana

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
4 piepti de pui, 1 telina potrivita, 4 sau 5 morcovi, 3 cartofi, 2 radacini de pastarnac, 1 ceapa rosie, 1 capatana usturoi, 1 lamaie, 2 ardei grasi rosii, 400 gr smantana(15% grasime), 3 oua, frunze de leustean, frunze patrunjel, sare, roz proaspat macinat,menta uscata sau verde,vegeta fara sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

188 voturi

Mod de preparare

Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul pentru ciorba.Dupa ce am spumuit(am luat spuma la ciorba),punem zarzavatul peste carnita,sa fiarba.Dupa ce a fiert zarzavatul il scoatem si il bagam la robot pentru pasat.Carnea eu personal o desfac in suvite(doi piepti ii desfac suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).Separat imi pastrez o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.Pun zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adaug jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.Cealalta jumatate de capatana pisata o diluez cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut Brenac.Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il pot folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciobita.Dupa ce au fiert toate,adaugam zeama de la o lamaie, inchidem focul la ciorba,punem capacul si lasam sa se linisteasca.Separat batem doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care am oprit-o de la ciorba.Ca sa se desfaca bine, le bagam la blender si apoi amestecam cu ciorba din oala.Mentionez ca eu am pus la inceput doar un ardei gras rosu,dar mi-a placut culoarea si atunci am mai scos unul din congelator(se vede in poze).Se serveste cu un ardei iute.Pe marginea unui castronel este pus un ardei iute rosu taiat si curatat de seminte.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba Radauteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana

Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana,.de Bihor

Ciorba radauteana,.de Bihor

Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam zarzavatul si

93 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Solescu

    Liana_Solescu (Chef de cuisine):

    f bun

  • Fara foto

    ionescu (Chef de cuisine):

    Am mai adaugat zeama de la inca o lamaie, poate ca asa imi place mie... :) A iesit gustoasa

  • Fara foto

    huk (Maestru bucatar):

    foarte interesant combinatia de legume....iar gustul e suuuuuper !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine):

      Exagerat de buna !Am pregatit-o ca in reteta atasata.Nu am adaugat si nici n-am eliminat nimic,nu este necesar,pt ca reteta e completa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine):

      Aceasta ciorba radauteana, am facut-o dupa utilizatorul Sidy. A iesit o ciorbica tare buna si delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sabores de alina , 18 februarie 2015

    yammy

  • Fara foto

    Diana Diana , 20 decembrie 2014

    foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Gabi Miron , 26 noiembrie 2013

    yammy

    • Fara foto

      Vasile Cristian , 19 noiembrie 2013

      Ciorba Radauteana

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

      foarte buna ciorba

    • Fara foto

      huk (Maestru bucatar) , 09 iulie 2010

      DACA DORITI O ciorba radauteana buuuuuuuuunaaa, ASTA ESTE !!! GUSTUL este... DIVIN !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Este preferata mea !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Tare buna!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      O ciorba minunata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      Olguta 09.04.2010 , 09 aprilie 2010

      excelenta..., cu aceasta ocazie mananca si copii mei carnea din ciorba ; supeeer !!

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Bravo pentru prezentare! Am facut-o anul trecut si ne-a placut la nebunie. E timpul s-a preper din nou. Pofta buna tuturor! Sarbatori linistite!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Multumesc,pentru comentarii,fiecare are dreptul sa faca cum doreste aceasta ciorba,poate adauga sau scoate ingrediente,totul este sa fie o ciorbita buna si pe gustul preferat de noi.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata bestial ciorbita. Sunt o mare ciorbareasa. O sa salvez reteta

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      buna,buna,buna.

    • Fara foto

      ionut , 12 ianuarie 2010

      ieri am citit reteta si azi am gatit-o.desi nu am avut ingredientele exact ca in lista a iesit o minunatie de ciorba.o recomand!

    • Fara foto

      Michael , 10 ianuarie 2010

      Eu nu am reusit pana acum sa pastrez ardeiul gras in congelator. Mii de multumiri daca ne dezvalui si noua procedeul!

    • Fara foto

      claudea , 08 ianuarie 2010

      am pregatit toate ingredientele,maine, asta am in plan

    • Nicolae

      Nicolae (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      in acest moment am toate ingrdientele pregatite prepararea ciorbei este in curs de desfasurare...sper sa iasa f.bine am sa inlocuiesc lamii cu bors de putina facut de mine petru a o acri dupa gust...

    • Fara foto

      EMANUELA , 25 decembrie 2009

      ARATA FOARTE BINE SI E SUPER BUNA

    • Fara foto

      Radu Liliana (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Foarte bine arata! Voi face si eu asemenea ciorbica - mai ales ca nu mai aveam nici o idee ce cirbita sa mai fac. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • sarbu

      sarbu (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Si usturoiul unde este ? Se pune in oala la fiert , si l aservit se serveste mujdei de usturoi. El da savaoarea ciorbei Radautene.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      foarte buna reteta,am facut-o si eu,se poate face si cu legumele taiate cuburi,iar eu am calit un morcov dat prin razatoarea mica si l-am adaugat in ciorba dupa ce am oprit focul,pentru culoare.felicitari,recomandarea este sa gatim si sa mancam sanatos.

    • Fara foto

      Croitoru Iulian , 28 septembrie 2009

      Un alt mod de preparare. Scot cartofii din reteta (nu cred ca se potrivesc!) Fierb carnea in apa cu sare. Dau legumele prin razuitoare fina . Calesc ceapa in putin ulei, dupa care adaug morcovul, telina, patrunjel radacina sipastarnacul. Strecor apa in care a fiert carnea si o adaug peste legume. Adaug ardei gras galben si ardei gras rosu (nerge f. bine si gogosari in otet). Tai carnea in bucatele si o adaug in ciorba. O sa aiba un alt gust, nult mai bun si poti renunta la vegeta (nu-i vad rostul!). In rest se procedeaza la fel. Pofta buna.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Nu am facut niciodata aceasta ciorba dar este in plan cat de curand.Felicitari arata grozav.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Si mie imi place ciorba radauteana.Bravo,arata frumos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Pana acum nu am facut ciorba radauteana, dar m-ai convins. O voi face si eu neaparat. Felicitari, Carmen.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O bunatate,iar prezentarea este grozava...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Foarte bune Carmen!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Dupa cum arata de bine, m-ai convins sa fac si eu cu proxima ocazie.Felicitari pentru prezentare.

    • Adina-Simona

      Adina-Simona (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Am facut si eu ciorba. Este delicioasa. Se poate prepara in atatea moduri. Eu am folosit piept de curcan si in loc de cartofi am pus 2 linguri de orez. Oricum, imi place la nebunie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

188 voturi

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 1 telina potrivita
  • 4 sau 5 morcovi
  • 3 cartofi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 ardei grasi rosii
  • 400 gr smantana(15% grasime)
  • 3 oua
  • frunze de leustean
  • frunze patrunjel
  • sare, roz proaspat macinat,menta uscata sau verde,vegeta fara sare.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

vio (Chef de cuisine)

foarte buna ciorba

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata cu costita