autor:

roxana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana

Autor: roxana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roxana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
4 piepti de pui fara piele, cateva gheare de pui, o ceapa, un morcov, un pastarnac, un gogosar murat, 400 gr. smantana degresata, 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, usturoi, otet, sare piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

46 voturi

Mod de preparare

In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei. Apoi se adauga pieptii si legumele. Se vor lasa sa fiarba la foc mic, se vor spumui sarguincios asa incat zeama sa fie curata, totul pana cand acestea se vor inmuia. Se va strecura totul, dar se vor pastra doar pieptii de pui; restul se arunca.Carnea se lasa la racit. Intre timp, in zeama in care s-au fiert puiul si legumele se adauga cele 4 linguri de faina desfacute in prealabil cu apa rece. Totul se amesteca pana cand se omogenizeaza si nu mai exista riscul ca faina sa se prinda de fundul oalei.

Separat se incinge un strop de ulei in care se caleste putin un gogosar murat taiat Julienne.Se adauga peste supa, iar apoi se pune pieptul de pui desfacut fasiute. Se vor da intr-un clocot. Intr-un bol se amesteca cele 4 galbenusuri cu smantana si otet apoi se adauga peste ciorba cand focul este stins. Se amesteca si se mai pune usturoi pisat - dupa gust. Este absolut delicioasa, cu mult mai buna decat ciorba de burta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana

Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

1. Punem pieptul intreg la fiert in oala cu apa. Spumam dupa ce da in clocot, apoi adugam legumele

46 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O ciorba minunata!

  • Fara foto

    cristi , 09 mai 2010

    eu sunt din radauti si stiu ca la ciorba radauteana se pune si un pic de afumatura de acea e asa de buna si nu cum o faceti voi de vi se taie smantana gospodinelor

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Tare bine mai arata!!!

    • Fara foto

      DANA , 08 martie 2010

      ESTE F BUNA DAR DE CE MI SA TAIAT SMANTANA A DEVENIT BROBONELE DE C E?

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      N-am gatit niciodata reteta de ciorba radauteana.Am sa incerc dupa reteta ta. As dori sa nu pun faina.Imi va iesi bine si fara?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Este o ciorba delicioasa, mult apreciata de toti ai casei....Minunata !

    • Fara foto

      maria mihalache , 02 decembrie 2009

      O ciorba delicioasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Buna, buna de tot. Eu pasey legumele fierte in supa si nu mai este nevoie de faina

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

46 voturi

Ingrediente

  • 4 piepti de pui fara piele
  • cateva gheare de pui
  • o ceapa
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un gogosar murat
  • 400 gr. smantana degresata
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de faina
  • usturoi
  • otet
  • sare piper

Raporteaza reteta

Retete
de roxana
Bureti de fag

Bureti de fag

Se spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape fiindca ca au nisip mult, nu se curata decat

2 voturi    4 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta 2