autor:

roxana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana

Autor: roxana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roxana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
4 piepti de pui fara piele, cateva gheare de pui, o ceapa, un morcov, un pastarnac, un gogosar murat, 400 gr. smantana degresata, 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, usturoi, otet, sare piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

46 voturi

Mod de preparare

In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei. Apoi se adauga pieptii si legumele. Se vor lasa sa fiarba la foc mic, se vor spumui sarguincios asa incat zeama sa fie curata, totul pana cand acestea se vor inmuia. Se va strecura totul, dar se vor pastra doar pieptii de pui; restul se arunca.Carnea se lasa la racit. Intre timp, in zeama in care s-au fiert puiul si legumele se adauga cele 4 linguri de faina desfacute in prealabil cu apa rece. Totul se amesteca pana cand se omogenizeaza si nu mai exista riscul ca faina sa se prinda de fundul oalei.

Separat se incinge un strop de ulei in care se caleste putin un gogosar murat taiat Julienne.Se adauga peste supa, iar apoi se pune pieptul de pui desfacut fasiute. Se vor da intr-un clocot. Intr-un bol se amesteca cele 4 galbenusuri cu smantana si otet apoi se adauga peste ciorba cand focul este stins. Se amesteca si se mai pune usturoi pisat - dupa gust. Este absolut delicioasa, cu mult mai buna decat ciorba de burta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O ciorba minunata!

  • cristi , 09 mai 2010

    eu sunt din radauti si stiu ca la ciorba radauteana se pune si un pic de afumatura de acea e asa de buna si nu cum o faceti voi de vi se taie smantana gospodinelor

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Tare bine mai arata!!!

    • DANA , 08 martie 2010

      ESTE F BUNA DAR DE CE MI SA TAIAT SMANTANA A DEVENIT BROBONELE DE C E?

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      N-am gatit niciodata reteta de ciorba radauteana.Am sa incerc dupa reteta ta. As dori sa nu pun faina.Imi va iesi bine si fara?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Este o ciorba delicioasa, mult apreciata de toti ai casei....Minunata !

    • maria mihalache , 02 decembrie 2009

      O ciorba delicioasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Buna, buna de tot. Eu pasey legumele fierte in supa si nu mai este nevoie de faina

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

46 voturi

Ingrediente

  • 4 piepti de pui fara piele
  • cateva gheare de pui
  • o ceapa
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un gogosar murat
  • 400 gr. smantana degresata
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de faina
  • usturoi
  • otet
  • sare piper

Raporteaza reteta

Retete
de roxana
Bureti de fag

Bureti de fag

Se spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape fiindca ca au nisip mult, nu se curata decat

10 voturi    4 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza cu afumatura