Ciorba radauteana

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui (600g)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnacii
  • 130g telina
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 7 catei de usturoi
  • Patrunjel verde tocat marunt
  • 3 galbenusuri
  • 200g smantana
  • Sare si piper dupa gust, delikat
  • 30- 50ml otet

Mod de preparare

Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii. Spalam toate legumele. Curatam cateii de usturoi si ii pisam.Patrunjelul il tocam foarte marunt. Pulpele de pui le curatam si le spalam.

Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pulpele de pui. Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia, toate intregi. Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce sunt fierte toate.

Scoatem atat legumele cat si carnea intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o luam de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnea. Dupa ce s-au scurs tocam morcovii in cubulete mici.

Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem cubulete. Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un bol si le pisam cu blenderul vertical pana obtinem un piure. Carnea dupa ce este scursa o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasii sau o taiem cubulete.

Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol 350 ml supa. In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn. Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenizare. Adaugam usturoiul, amestecam din nou. In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o dar atentie sa fie rece si amestecam pana se omogenizeaza complet.

Punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Adaugam in supa piureul si amestecam. Adaugam in supa carnea, morcovii si ardeiul. Peste acesta ciorba, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam. Condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si delikat daca doriti, ii mai dam un clocot, dupa care luam de pe foc si adaugam otetul dupa gust. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise