autor:

Eileen

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2011

Ingrediente
6 pulpe de pui (600g), 3 morcovi, 2 pastarnacii, 130g telina, 2 ardei capia, 1 ceapa mare, 7 catei de usturoi, Patrunjel verde tocat marunt, 3 galbenusuri, 200g smantana, Sare si piper dupa gust, delikat, 30- 50ml otet

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii. Spalam toate legumele. Curatam cateii de usturoi si ii pisam.Patrunjelul il tocam foarte marunt. Pulpele de pui le curatam si le spalam.
Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pulpele de pui. Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia, toate intregi. Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce sunt fierte toate.
Scoatem atat legumele cat si carnea intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o luam de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnea. Dupa ce s-au scurs tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem cubulete. Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un bol si le pisam cu blenderul vertical pana obtinem un piure. Carnea dupa ce este scursa o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasii sau o taiem cubulete.
Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol 350 ml supa. In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn. Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenizare. Adaugam usturoiul, amestecam din nou. In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o dar atentie sa fie rece si amestecam pana se omogenizeaza complet.
Punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Adaugam in supa piureul si amestecam. Adaugam in supa carnea, morcovii si ardeiul. Peste acesta ciorba, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam. Condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si delikat daca doriti, ii mai dam un clocot, dupa care luam de pe foc si adaugam otetul dupa gust. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana de ciuperci

Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga

12 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 13 martie 2015

    Eu in afara de ceapa ,am mixat si morcovii . Gustul spectaculos ! Faceti-o cu incredere ,este nemaipomenita ! Pofta buna !

  • Fara foto

    Moldoveanu Genoveva , 11 februarie 2015

    ce bine arata chiar azi am s-o ancerc <3

  • Fara foto

    Adriana Harastasan , 14 octombrie 2014

    cea mai buna reteta! mi-a iesit grozava. Eu am adaugat si un cartof

    • Fara foto

      Elena Sandor , 27 septembrie 2014

      mai spre sfarsit.

    • Fara foto

      Eugenia Chis , 19 septembrie 2014

      usturoiul se pune la inceput sau sfirsit?

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Delicioasa ciorba, mi-ai facut pofta. 5 stele si de la mine ;)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

      Delicioasa si 5***** pentru eleganta prezentarii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

13 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)

Delicioasa ciorba, mi-ai facut pofta. 5 stele si de la mine ;)

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de frike(specific arab)