Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator).
După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau până atunci când carnea se desface uşor de pe oase.
Am scos carnea şi legumele separat. Carnea am rupt-o fâşiuţe, iar morcovul rondele.
Zeama am strecurat-o de 2 ori. În zeama strecurată am adăugat carnea şi morcovul, iar când a început să fiarbă am pus oţetul de la un borcan de gogoşari în oţet şi am lăsat sa fiarbă 5 minute. Am dat focul mic şi am pus mujdeiul facut din 5 căţei de usturoi, sare şi apă. Am pregătit o maia din 4 gălbenuşuri si 400 g smantâna, apoi am luat cu polonicul din zeama şi am adăugat in amestecul de smântână, până ce acesta ajunge la temperatura ciorbei. Imediat am adăugat smantâna în ciorbă şi am amestecat bine. Am oprit focul şi am adăugat pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Am servit cu pâine de casa si ardei usturat. Se mai poate adauga si smântâna.. dar la noi nu a mai fost cazul.
Pofta buna!
Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii