autor:

bubu_i

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba Radauteana

Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
1 kg carne de pui (preferabil piept), 2 morcovi, 2 cartofi, 1/4 telina (150 g), 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel, 2 ardei gras, 1 ceapa mare, 3 galbenusuri de ou, 500 ml smantana, 2 -3 linguri otet, 5 - 6 catei de usturoi, verdeata tocata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu legumele in 2-3 l de apa cu sare, pana cand carnea este foarte bine fiarta. Se scoate carnea si legumele iar supa se strecoara prin tifon. Daca pieptul are pielita sau oase, acestea se indeparteaza. Carnea se taie bucatele cat mai mici, la fel si legumele. Se pun carnea si legumele inapoi in supa. Cand supa fierbe, se toarna smantana batuta cu galbenusurile de ou, amestecand repede. Se acreste cu otet, se adauga usturoiul facut mujdei si se potriveste supa de sare. Supa radauteana se serveste fierbinte, presarata cu verdeata tocata marunt. Ciorba Radauteana se poate prepara si din pui sau gaina intreaga, insa este mai usor sa preparam aceasta ciorba din piept de pui (carnea trebuie aleasa de pe oase si taiata marunt).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba Radauteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

341 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana de ciuperci

Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga

12 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Eu dau legumele la blender, acolo adaug ouale si smantana, dupa care le inorporez in supa.Mai dau un clocot dupa care acresc. Este o nebunie.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O ciorba minunata!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Legumele le dau prin sita sau, mai usor, le fac un pireu cu robotul de bucatarie. Un ardei capia rosu il tai patratele si il pun sa dea fata ciorbei.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (preferabil piept)
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/4 telina (150 g)
  • 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel
  • 2 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 3 galbenusuri de ou
  • 500 ml smantana
  • 2 -3 linguri otet
  • 5 - 6 catei de usturoi
  • verdeata tocata

Raporteaza reteta

Retete
de bubu_i
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare