Ciorba radauteana - original

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana - original

Ingrediente

  • 2 piepturi de gaina cu os si piele
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel radacina
  • sare,piper
  • condimente gaina(knorr,delikat)
  • 3-4 galbenuse
  • 5 linguri faina alba
  • 400gr smantana grasa(de la tara)
  • otet si mujdei de usturoi pentru servit

Mod de preparare

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat de mult s-a transformat aceasta ciorba in diferite borsuri si altele...istoria ei incepe asa: O doamna bucatar foarte renumita aici la noi,avand un restaurant,a fost rugata de catre sotul sau, sa inlocuiasca ciorba de burta cu altceva,fiindca aceasta nu-i placea.Asa s-a creat ciorba radauteana,care de fapt este ciorba de burta inlocuind burta cu piept de pui.In ea nu are ce cauta taitei,gogosari,bors si se face din piept nu din pulpe,carnea trebuie sa fie alba si taiata cubulete!!!

preparare:

Intr-o oala de 4 litri se pune la fiert carnea impreuna cu sarea si legumele.Se spumeaza si se fierbe la foc mic.

Se scoate carnea cand e gata fiarta,dar nu foarte tare sa nu se desprinda de pe oase,altfel ea se sfarama si nu o mai putem taia bine.Deci inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete(ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere).

Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele.Galbenusele le batem cu un pic de sare,smantana si faina.Daca aceasta crema este prea groasa o subtiem cu apa rece.

1 morcov il radem si il prajim pana isi schimba culoarea il punem in tifon si-l lasam in oala doar sa dea culoare ciorbei.

Turnam crema cand supa clocoteste si dam focul la mic pentru cca 10 min.Condimantam dupa gust.

Supa se serveste la masa fierbinte in care adaugam 1 lingura de otet si 1 lingurita de mujdei(usturoi).

Se serveste cu ardel iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor