autor:

tradaro

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ruseasca

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
400 g sfecla rosie, 50 g orez, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 telina, 1 radacina patrunjel, 1 pastarnac, 2 cartofi de marime potrivita, 1 cutie rosii in bulion, 150 ml ulei, 150 g smantana, patrunjel, 2 lamai zeama, 3 l apa, sare, piper praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare, apoi se pune in ulei incins amestecand mereu circa 5-6 minute. Se adauga 1 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana scade apa aproape de tot. Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert separat. Sfecla se fierbe separat si dupa ce a fiert se da pe razatoarea mare.
Dupa ce zarzavatul a fiert se adauga 3 l apa clocotita, rosiile in bulion, cartofii fierti, sfecla fiarta, orezul si se lasa sa mai fiarba 20 minute la foc domol. Intr-un vas se subtiaza smantana cu putina supa si se toarna in compozitia de supa. Se pune zeama de lamaie, patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Se serveste calda.

Se pune si suflet cat va lasa inima.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ruseasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu legume deshidratate

Ciorba de perisoare cu legume deshidratate

Puneti la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati orezul si lasati-l

32 voturi    7 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Yammi-yammi...bine ca mi-ai amintit de reteta...trebuie sa o fac saptamana ce vine... Si cu piinite cu usturoi cum zice Cely...cred ca e nemaipomenita !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Pentru ca sa se pastreze culoarea, se adauga in apa unde ferbe sfecla,putin otet si sare. Si ca sa fie ca la mama ei, se serveste cu painite caldute,unse cu usturoi.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 g sfecla rosie
  • 50 g orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi de marime potrivita
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 150 ml ulei
  • 150 g smantana
  • patrunjel
  • 2 lamai zeama
  • 3 l apa
  • sare
  • piper praf

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Sidy (Chef de cuisine)

Yammi-yammi...bine ca mi-ai amintit de reteta...trebuie sa o fac saptamana ce vine... Si cu piinite cu usturoi cum zice Cely...cred ca e nemaipomenita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PESTE TARANEASCA